بختیاری زاده گفت: عدم تدبیر در کنترل بازار و مبادی ذخیره‌سازی و تولید سیب‌زمینی باعث گرانتر شدن این محصول در سطح شهر شده است.

مهدی بختیاری زاده مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران با بیان اینکه در چند هفته اخیر شاهد کاهش سیب‌زمینی و برخی از فرنگیجات در میدان مرکزی میوه و تره‌بار شهرداری تهران بوده‌ایم گفت: برای رفع این معضل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران با همکاری سازمان تعاون روستایی اقدامات لازم را برای عرضه مستقیم و بی‌واسطه این محصولات در میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار داشته‌اند و تا کنون نیز توانسته‌ایم این محصولات را با قیمت متعادل در تمامی بازار‌ها و میادین میوه و تره بار شهرداری تهران عرضه کنیم. 

وی ادامه داد: طبق بررسی‌های انجام شده؛ یکی از دلایل افزایش قیمت محصولات فرنگی، عدم عرضه آن توسط دلالان و انباردار‌ها است. دومین عامل تاثیرگذار نیز رونق صادرات این محصولات به مبادی صادراتی به دلیل نواسانات قیمت ارز بوده‌است.

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‎‌بار شهرداری تهران با تاکید بر اینکه نوسانات قیمت ارز سودای صادرات این محصولات را به مبادی صادراتی در میان دلالان و کشاورزان بیشتر کرده است، بیان کرد: بررسی‌های ابتدایی در یک ماهه اخیر نشان می‌داد ورود این اقلام مصرفی نه تنها به شهر تهران، به صورت چشمگیری کاهش پیدا کرده است، بلکه آن بخش کمی هم که وارد پایتخت می‌شود، توسط دلالان محصولات مرغوب‌تر جدا و برای صادرات بارگیری شده و تنها محصولات سورت شده برای بازار‌های داخلی باقی می‌مانند.

وی با بیان اینکه این موضوعات باعث کمبود این اقلام و افزایش نجومی قیمت‌های آن در بازار‌های سطح شهر شده است، یادآور شد: بر اساس رصد قیمت محصولات فرنگی؛ قیمت سیب‌زمینی در خرده فروشی‌های سطح شهر به بیش از ۶۰ هزار تومان رسیده است. 

مهدی بختیاری زاده با اشاره به اینکه افزایش صادرات و عدم برنامه‌ریزی مناسب تولید برای تامین بازار‌های داخلی، عامل مضاعفی برای بحران بازار محصولات فرنگی به شمار می‌رود، تاکید کرد: سازمان میادین برا اساس رسالتی که برای تامین مایحتاج مردم دارد، شروع به تامین بی واسطه فرنگیجات و تا حد امکان قیمت‌ها را کنترل کرد؛ آن هم در شرایطی که کنترل قیمت‌ها ضرر و زیان زیادی را به بهره‌برداران وارد می‌کرد.

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران در ادامه گفت: عدم تدبیر در کنترل بازار، مبادی ذخیره‌سازی و تولیدی و انجام صادرات بدون توجه به بازار‌های داخلی باعث بروز بحران در بازار فرنگیجات شده است.

وی با تاکید بر اینکه جولان دلالان و سوداگران در بازار محصولات فرنگی به طمع کسب سود‌های کلان‌تر و بالاتر؛ اقدام به احتکار این محصولات در انبار‌ها برای صادر کردن آن به مبادی صادراتی کرده‌اند، افزود: دلالان نه تنها این محصولات را احتکار کرده‌اند بلکه اجازه ورود آن را به بازار‌های مصرفی داخلی نمی‌دهند. در واقع این بار سوداگران به سفره‌های مردم با هدف کسب سود بیشتر دست درازی کرده‌اند که لازم است وزارت کشاورزی نسبت به حل این مساله ورود جدی و تاثیرگذاری داشته باشد.

مهدی بختیاری زاده ادامه داد: واقعا امیدواریم وزارت جهاد کشاورزی، سازمان‌های نظارتی، پلیس امنیت و ... به این مساله ورود کرده و با توجه به فشاری که مردم در این شرایط اقتصادی متحمل می‌شوند، اجازه سوداگری را به افراد سود جو ندهند.

وی در پایان صحبت‌های خود بیان کرد: مهمترین مساله در بازار محصولات فرنگی قبل از گرانی این اقلام مصرفی، احتکار گسترده این محصولات در انبارهاست و از وزارت جهاد کشاورزی تقاضا داریم تا وضعیت بازار بدتر از این نشده و بحران تامین جدی‌تر نشده؛ به این مساله ورود کرده و جلوی سودای گری دلالان را بگیرند.

منبع:روابط عمومی سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
حتی توان کنترل قیمت سیب زمینی را ندارند
آخرین اخبار