وزیر امور خارجه آمریکا به طالبان هشدار داد جایزه‌ای بزرگ‌تر از بن‌لادن برای دستگیری سران ارشد طالبان در نظر گرفته خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، تنها چهار روز پس از شروع کار خود، هشداری جدی به طالبان داد و پیشنهاد کرد که ایالات متحده جایزه‌ای بزرگ‌تر از آنچه برای اسامه بن‌لادن در نظر گرفته شده بود، برای دستگیری سران ارشد طالبان تعیین کند. 

روبیو در پستی در پلتفرم ایکس نوشت: «اخیراً شنیده‌ام که طالبان گروگان‌های آمریکایی بیشتری در اختیار دارند که از آمار گزارش‌شده قبلی بالاتر است. اگر این موضوع درست باشد، ما مجبور خواهیم بود بلافاصله جایزه‌ای بسیار بزرگ برای سران ارشد آنها تعیین کنیم، شاید حتی بزرگ‌تر از جایزه‌ای که برای بن‌لادن در نظر گرفته بودیم.» 

این اظهارات در پی گزارش‌هایی مطرح شده است که نشان می‌دهد طالبان شهروندان آمریکایی بیشتری را در افغانستان گروگان دارد. در حالی که گزارش‌های رسمی آمریکا پیش‌تر به سه نفر — رایان کوربت، گولزمن و ویلیام مک کنتی — اشاره کرده بودند. اطلاعات جدید نشان می‌دهد که تعداد واقعی ممکن است بیشتر باشد و احتمالاً به هفت نفر برسد. 

از سوی دیگر طالبان زندانی بودن محمود شاه حبیبی را رد کرده‌اند، اگرچه یکی از بستگان او در مصاحبه‌ای با رسانه‌ها ادعا کرد که او به القاعده تحویل داده شده است. این ادعا به طور مستقل تأیید نشده است. 

کوربت و ویلیام مک کنتی در روز‌های اولیه دولت ترامپ هفته گذشته در یک مبادله زندانی از بازداشت طالبان آزاد شد. این دو نفر با خان محمد، یکی از چهره‌های طالبان که نزدیک به دو دهه در اختیار نیرو‌های آمریکایی بود، مبادله شدند. خان محمد که در استان ننگرهار دستگیر شده بود، به اتهامات تروریسم و قاچاق مواد مخدر زندانی و در ایالات متحده به حبس ابد محکوم شده بود. 

پیش از این، آمریکا برای دستگیری اسامه بن‌لادن، رهبر سابق القاعده، جایزه‌ای ۲۵ میلیون دلاری تعیین کرده بود. بن‌لادن در سال ۲۰۱۱ در یک عملیات نظامی توسط نیرو‌های ویژه آمریکا در پاکستان کشته شد. اگر آمریکا جایزه‌ای بزرگ‌تر از این مبلغ برای سران طالبان در نظر بگیرد، نشان‌دهنده اهمیت استراتژیک این موضوع برای واشنگتن خواهد بود.

این اقدامات نشان‌دهنده تلاش‌های آمریکا برای آزادی گروگان‌های خود و کاهش نفوذ طالبان است. با این حال، دستگیری سران ارشد طالبان به دلیل ساختار غیرمتمرکز و مخفیانه این گروه چالش‌برانگیز خواهد بود. طالبان پس از تسلط بر افغانستان در سال ۲۰۲۱، کنترل این کشور را به دست گرفته‌اند و روابط بین‌المللی محدودی دارند.

منبع: صدای آمریکا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار