برای زمستان امسال در مرحله اول ۲ هزار و ۲۰۰ تن نهاده دامی به صورت بلغورِ جو و ذرت و ۷۰۰ تن نهاده دیگر از طریق بخش دولتی شرکت پشتیبانی امور دام تهیه و در اختیار عشایر خراسان جنوبی قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جنوبی؛ سمانه هرمزی - ابراهیمی مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: ۹ درصد از کل جمعیت استان را عشایر تشکیل می‌دهند و به طور کلی نیز عشایر استان ۷ درصد از جمعیت عشایر کشور را به خود اختصاص می‌دهند؛ ۶۵ درصد از عشایر استان در مرز و حاشیه مرز‌ها و ۳۵ درصد در نقاط غیر مرزی و حاشیه کویر سکونت دارند. 

او افزود: ۳۵ درصد از واحد دامی استان شامل سه هزار رأس گاو و گوساله، ۲۳ هزار نفر شتر و یک میلیون و ۲۰۰ هزار رأس دام سبک که عمده آن بز و میش است به علاوه‌ ۳۰ درصد از تولیدات دامی استان و ۲۵ درصد از صنایع دستی استان توسط عشایر تولید می‌شود.

ابراهیمی بیان کرد: تغذیه کمکی برای دام در فصل زمستان در قالب کنسانتره دامی باید باشد که همه ساله برنامه و آمادگی خرید این تغذیه را داریم؛ پارسال نهاده مدت‌دار برای عشایر تأمین شد و امسال نیز ۲ هزار و ۲۰۰ تن نهاده دامی به صورت بلغور جو و ذرت در مرحله اول تهیه و به تشکل‌های عشایری برابر با سهمیه هر شهرستان با چک ۴ ماهه تحویل داده شد. 


بیشتر بخوانید


مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی ادامه داد: در کنار آن از نهاده‌های بخش دولتی شرکت پشتیبانی امور دام استفاده می‌کنیم که در مرحله اول سهمیه‌ ما ۷۰۰ تن بود و به صورت سه ماهه توزیع شد؛ آمادگی این را داریم که در صورت نیاز مرحله‌های بعدی علوفه را دریافت و توزیع کنیم. 

او عنوان کرد: عشایر برای دریافت علوفه دامی باید به شرکت تعاونی عشایر شهرستان خود مراجعه کنند. 

ابراهیمی به برنامه‌های دهه فجر اشاره و تصریح کرد: در دهه فجر امسال افتتاح ۱۴ طرح در استان را داریم؛ از این تعداد سربیشه ۶ طرح افتتاحی، خوسف، زیرکوه و نهبندان هر کدام ۲ طرح و سرایان و درمیان نیز هر کدام یک طرح افتتاحی دارند؛ مجموعه اعتبار هزینه شده برای این طرح‌ها بیش از ۱۸ میلیارد تومان است که تعداد خانوار بهره‌مند از این طرح‌ها ۲۳۶ خانوار و اشتغال ایجاد شده به واسطه این طرح‌ها برای ۱۴۱ خانوار است.

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی اظهار کرد: برای جلوگیری از ابتلای دام‌ها به بیماری‌هایی همچون تب برفکی به عشایر توصیه موکد می‌کنیم تا بحث نقل و انتقال دام‌ها با مجوز دامپزشکی را مد نظر داشته باشند و از خریداری دام بدون پلاک خودداری کنند؛ همچنین واکسیناسیون به موقع دام را که یک طرح رایگان است مد نظر داشته و پیشگیری را جدی بگیرند؛ همچنین بحث بیمه دام و بیمه اجتماعی خود را مد نظر داشته باشند و به بحث تمدید پروانه چرا و رعایت ترکیب گله در مراتع دقت کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.