نمایندگان مجلس شرایط عضویت و فهرست‌های نامزد‌های انتخابات شورا‌های اسلامی در شهر‌های بیش از ۵۰۰ هزار نفر را تعیین کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (۷ بهمن) ادامـه رسـیدگی بـه گزارش کمیسـیون امـورداخلی کشور و شورا‌ها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات تشکیلات، وظــایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور را در دستورکار قرار دادند و طبق ماده ۱۳ این طرح که به تصویب نمایندگان رسید، ماده ۲۰ مکرر ۱ به شرح زیر به قانون الحاق می‌شود:

در ماده ۲۰ مکرر ۱ آمده است: شرایط فهرست‌ها و عضویت نامزد‌های انتخابات شورای اسلامی شهر‌های با جمعیت بیشتر از پانصد هزار نفر بر این اساس است، هر نامزد عضویت در شورای اسلامی شهر، پس از تأیید صلاحیت، می‌تواند به صورت نامزد منفرد یا عضوی از یک فهرست، در انتخابات با دیگر نامزد‌ها رقابت کند، فهرست‌های انتخاباتی با اعلام کتبی یا ثبت در سامانه انتخابات توسط احزاب و جبهه‌های سیاسی موضوع ماده (۱) قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی مصوب ۴ بهمن ماه ۱۳۹۴ به هیأت اجرایی شهرستان و تأیید همه اعضای فهرست در سامانه و یا در صورت ضرورت با مراجعه حضوری به هیأت اجرایی شهرستان تا ۷۲ ساعت قبل از زمان شروع تبلیغات شکل می‌گیرد. خروج نامزد از یک فهرست با درخواست ایشان و بدون نیاز به موافقت ارائه‌دهندگان فهرست و سایر اعضای فهرست در هیأت اجرایی شهرستان انجام می‌شود. عضویت هر نامزد انتخاباتی در بیش از یک فهرست ممنوع است و هیأت‌های اجرایی و نظارت بر رعایت این حکم نظارت می‌کنند.

بر اساس تبصره این ماده، یک حزب یا جبهه دارای مجوز قانونی با رعایت ماده (۱) قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی، می‌تواند یک فهرست تشکیل دهد و در صورت تشکیل فهرست ائتلافی نمی‌توانند فهرست جداگانه معرفی کنند.

بر این اساس، دبیرکل حزب یا بالاترین مقام مسئول جبهه ارائه‌دهنده فهرست مکلف است یک نفر را به عنوان نماینده تام‌الاختیار فهرست خود معرفی نماید. نماینده هر فهرست مکلف است فهرست و عنوان انتخاباتی مشخص شده را مطابق بند (۲) این ماده اعلام کند. هیأت اجرایی شهرستان موظف است ظرف ۴۸ ساعت نسبت به تأیید فهرست‌های اعلام شده اقدام نماید. در صورت بروز اختلاف، نظر هیأت نظارت استان ملاک عمل است.

بر اساس تبصره دیگر این تبصره، عنوان فهرست نباید از اسامی موهن مغایر با شئونات دینی و فرهنگی و غیر مسمی باشد. همچنین استفاده از عناوینی که منع قانونی دارد و یا توسط دستگاه‌ها و نهاد‌های عمومی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری یا فهرست‌های دیگر مورد استفاده قرار گرفته و نیز عناوین مشابه آنها که عرفاً موجب اشتباه می‌شود، مجاز نمی‌باشد.

نمایندگان مقرر کردند: نماینده هر فهرست مکلف است تا ۵ روز قبل از روز رأی‌گیری تعداد اعضای فهرست خود را قطعی نموده و صورتجلسه اعضای نهایی فهرست را به همراه تأییدیه اعضا پس از اعمال آخرین تغییرات به هیأت اجرایی شهرستان تحویل یا در سامانه انتخابات ثبت نموده و رسید دریافت نماید.

بر اساس تبصره دیگر این ماده، در مواردی که به دلایلی خارج از اراده مانند فوت و نظایر آن، تعداد اعضای فهرست کاهش یابد، حداقل اعضای فهرست باید بیشتر از دوسوم کرسی‌های آن حوزه انتخابیه باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار