شبکه سی ان ان میگوید، اعلامیه اجماع ژنو بیان میکند که کشورهای عضو تایید میکنند"هیچ حق بین المللی برای سقط جنین وجود ندارد و هیچ گونه تعهد بین المللی از جانب دولتها برای تامین مالی یا تسهیل سقط جنین اختصاص نمییابد. "
شبکه سی ان ان آمریکا میگوید اعضای این بیانیه شامل کشورهایی مانند مصر، روسیه، بلاروس، مجارستان، عراق، کامرون، عربستان سعودی، اندونزی و اوگاندا میشود که سوابق حقوق بشر ضعیفی دارند.
روبیو در بیانیهای گفت: «ایالات متحده آمریکا اعضای اعلامیه اجماع ژنو را از تصمیم امریکا برای پیوستن فوری به آن آگاه کرد. این گروه اکنون بیش از ۳۵ عضو دارد. این اعلامیه دارای چهار هدف اصلی است: تضمین دستاوردهای معنادار سلامت و توسعه برای زنان، محافظت از زندگی در تمام مراحل؛ دفاع از خانواده به عنوان واحد اساسی جامعه؛ وتلاش برای تحقق این ارزشها در سراسر سیستم سازمان ملل متحد.»
بر اساس این بیانیه، «سرمایهگذاری در سلامت و رفاه زنان، جان انسانها را نجات میدهد، به زنان و دختران فرصتهای بیشتری میدهد و از خانواده به عنوان واحد اساسی جامعه محافظت میکند.»
ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود، بر انتصاب سه قاضی محافظه کار دیوان عالی نظارت داشت که نقش محوری در لغو حکم دادگاه سال ۱۹۷۳ موسوم به «رو در برابر وید» ایفا کردند.
این حکم به مدت پنج دهه، حق قانونی سقط جنین را برای زنان آمریکایی تضمین کرده بود.
ترامپ همچنین از چندین طرح برای محدود کردن دسترسی به سقط جنین حمایت و پشتیبانی کرد. اما در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴اعلام کرد که با اعمال کنترل فدرال بر حقوق باروری مخالف و معتقد است هر ایالت خودش باید تصمیمگیری کنند.
این اظهارات ترامپ در حالی است که او رابرت اف. کندی جونیور را به عنوان وزیر بهداشت و خدمات انسانی انتخاب کرده که از ممنوعیت کامل سقط جنین پس از هفته ۲۲ بارداری حمایت میکند.
منبع: ایرنا