باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه آقامحمدی_چاپ به عنوان یک انقلاب فرهنگی در تاریخ بشر، تأثیرات عمیقی بر گسترش دانش و فرهنگ داشته است.
اولین کتابی که با استفاده از تکنیکهای چاپی منتشر شد، "کتاب مقدس" یا "گوتنبرگ" نام دارد که در سال ۱۴۵۲ در چنین روزی درست یک سال پیش از پایان قرون وسطا، با دستگاه چاپ «یوهانگوتنبرگ» به چاپ رسید و به تسهیل دسترسی به اطلاعات کمک کرد.
چاپ اولین کتاب نه تنها یک دستاورد فنی بود، بلکه تأثیرات عمیقی بر جامعه، فرهنگ و تاریخ بشری گذاشت. این اختراع به عنوان یک انقلاب در دنیای اطلاعات شناخته میشود و پایهگذار عصر مدرن نشر و ارتباطات است.
در ایران نیز، صنعت چاپ و نشر از زمان ورود آن به کشور، تحولی عظیم را تجربه کرده است. قم به عنوان یکی از مراکز مهم علمی و فرهنگی ایران، جایگاه ویژهای در عرصه چاپ و نشر دارد. با تأسیس مؤسسات چاپی و انتشارات متعدد در این شهر، قم به یکی از قطبهای فرهنگی کشور تبدیل شده است.
چاپ و نشر در قم نه تنها به انتشار کتابهای مذهبی و علمی کمک کرده بلکه نقش مهمی در ترویج فرهنگ غنی ایرانی اسلامی ایفا کرده است.
این شهر به عنوان یک مرکز پژوهشی و آموزشی، همواره پذیرای نویسندگان، پژوهشگران و ناشران بوده و آثار منتشر شده در آن به سرعت در سایر نقاط کشور و حتی خارج از مرزها منتشر میشود.
شهرک چاپ و نشر (شهاب) قم هم بهعنوان یک شهرک صنعتی تخصصی در کیلومتر ۵ اتوبان قم - تهران جانمایی شده است و با هدف ارتقاء و توسعه صنعت چاپ و بستهبندی بهمنماه سال ۹۰ افتتاح شد و بنا بود مکانی برای استقرار واحدهای چاپ و نشر باشد، اما بعد از پیچ و خمهای اداری بسیار در حال حاضر امکان استقرار سه نوع از صنایع مرتبط با حوزه چاپ و نشر، بنکداران، دارویی و غذایی (استقرار واحدهای سوهان) در این شهرک وجود دارد.
با توجه به اهمیت روزافزون علم و دانش در عصر حاضر، انتظار میرود که صنعت چاپ و نشر در قم همچنان به رشد و توسعه خود ادامه دهد و زمینهساز ارتقاء فرهنگ و آگاهی عمومی باشد.