باشگاه خبرنگاران جوان؛ معصومه پهلوان _ کیومرث حبیبی در جلسه شورای آموزش و پرورش کردستان با بیان اینکه سرمایه گذار در بحث تامین فضای آموزشی ورود پیدا کند، اظهار کرد: ۲ مدرسه در شهرک سعدی با قیمت ۶۰ میلیارد تومان به مزایده گذاشته شده است و اگر خریدار در قالب مدارس خاص و آموزش ویژه استعداد درخشان در این زمینه ورود پیدا کند و شهرداری فضای آموزشی با حداقل قیمت را در اختیارمردم قرار دهد، در قالب مولدسازی قابل واگذاری است.
وی افزود: در حال حاضر متوسط برخورداری از فضای آموزشی در استان نصف استاندار کشوری و کشورمان نیز نصف استاندارد جهانی برآورد شده و این میزان در بانه یک هشتم استاندارد جهانی است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با بیان اینکه کردستان نسبت به سال ۱۳۶۵ بیش از ۷۰ درصد رشد جمعیت داشته است، افزود: شهر بانه هماکنون ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که نسبت توسعه فضای آموزشی از رشد جمعیت کمتر بوده است و در کنار آن مراودات مرزی تجاری، ارتباطات با کردستان عراق وتغییر و تحولات و تجاری شدن این شهر، احیای فضای آموزشی و فضای خدماتی را از ما گرفته است.
حبیبی گفت: در سفرهای استانی رئیس جمهور شهید از مجموع اعتباراتی که به استان اختصاص داده شده حدود ۹ درصد از کل اعتبارات استانی و ملی را به سمت فضای آموزشی تخصیص دادیم تا بتوانیم کمی از این کمبود را جبران کنیم.
مدارس پیش ساخته، جبران ناترازی فضای آموزشی در کردستان
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان نیز در این جلسه گفت: اجرای مدارس پیش ساخته قابل انتقال راهکار جبران ناترازی فضای آموزشی است.
اکبر محمدی صبح افزود: در سیاستگذاریها آینده پژوهی لحاظ نمیشود و به این دلیل در بازه زمانی کوتاه مدت مبتلابه سیاستهای کذایی میشویم.
وی افزود: ناترازی در سطح روستای و شهری و جابجایی جمعیتی در استان وجود دارد و سال قبل پیشنهاداتی داشتیم تا مدارس پیش ساخته قابل انتقال را داشته باشیم که میتوان اجرا کرد و در راستای شیوههای نوین آموزشی باید بازنگری صورت گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان گفت: در راستای تأمین فضاهای آموزشی مکان محور بودن از اولویتها است که باید مورد توجه قرار گیرد.
محمدی گفت: در قانون تشکیل این شورا ظرفیتهایی وجود دارد که احصا نشده و باید در استان با همکاری فرمانداری و شهرداریها احصا شود و احصای زمین و مالکیت آن برای فضاهای آموزشی دقت لازم صورت گیرد.