مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم نسبت به وضعیت بحرانی ۳۰ هزار هکتار از اراضی منطقه سراجه قم هشدار داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ خدیجه احمدی _ سیده مریم محمدی،مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به وضعیت بحرانی آلودگی هوا در استان، وضعیت ناوگان تاکسیرانی را غیرقابل قبول ارزیابی کرد و گفت: بیش از ۶۰ درصد از تاکسی‌های فعال در قم که تعدادشان به ۶ هزار می‌رسد، فرسوده هستند و نقش زیادی در تشدید آلودگی هوا دارند.

 او در ادامه به قانون هوای پاک که در سال ۱۳۹۶ به تصویب رسید اشاره کرد و گفت: این قانون با هدف کاهش آلودگی هوا و حفظ سلامت مردم به تصویب رسیده است. طبق این قانون، بیش از ۱۷۰ وظیفه برای ۲۲ دستگاه اجرایی مختلف تعیین شده است.

 محمدی تاکید کرد که برای اجرای این قانون و دستیابی به نتایج مثبت، نیاز به همگرایی و هماهنگی کامل بین دستگاه‌های اجرایی است.

۳۰ هزار کانون بحرانی گرد و غبار در قم

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم همچنین وضعیت گرد و غبار در استان را نگران‌کننده دانست و از قم به عنوان یکی از کانون‌های مهم تولید گرد و غبار یاد کرد.

او  با اشاره به وضعیت بحرانی ۳۰ هزار هکتار از اراضی منطقه سراجه، هشدار داد که اگر اقدامات لازم برای مدیریت این کانون‌ها به سرعت انجام نشود، در ماه‌های آینده شاهد بروز مجدد خیزش‌های روزانه گرد و غبار خواهیم بود.

محمدی سپس به مشکلات حمل و نقل عمومی قم پرداخت و آن را یکی دیگر از دلایل اصلی آلودگی هوا عنوان کرد.

 به گفته مدیر کل محیط زیست استان ،با وجود عمر مناسب ناوگان اتوبوس‌رانی در قم، هنوز شاهد پیشرفت قابل توجهی در برقی‌سازی این ناوگان نیستیم. همچنین استفاده مردم از حمل و نقل عمومی در قم بسیار کم است و خودرو‌های تک‌سرنشین همچنان غالب هستند.

محمدی تاکید کرد که تا زمانی که تمامی دستگاه‌های اجرایی مطابق با تکالیف قانون هوای پاک عمل نکنند، نباید انتظار بهبود چشم‌گیری در کیفیت هوای قم داشته باشیم.

به گفته او، تنها با همکاری مؤثر و هم‌افزایی تمامی دستگاه‌های متولی و مشارکت جدی مردم می‌توان به تغییرات اساسی در وضعیت هوای قم امیدوار بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.