رهبر سنگاپور معتقد است اگر واشنگتن و پکن نتوانند با هم کنار بیایند و بقیه جهان را به سمت خود بکشانند، فاجعه در انتظار است.

 لارنس وانگ، نخست‌وزیر سنگاپور در دانشگاه ملی این کشور درباره دوره دوم ترامپ و منطقه گفت: در حالی که ایالات متحده و چین برای رهبری جهانی رقابت می‌کنند، نه واشنگتن و نه پکن خواهان جنگ نیستند.

به نوشته روزنامه محلی استریتز تایمز، با این حال، او هشدار داد که کشور‌هایی مانند سنگاپور نباید مجبور به جانبداری شوند و به یک بلوک آمریکا یا یک بلوک چین بپیوندند.

او گفت که چنین اقدامی می‌تواند جهان را به آستانه یک جنگ جهانی سوم برساند.

 وانگ افزود: محاسبات اشتباه ممکن است در اطراف نقاط حساس ژئوپلیتیکی مانند دریای چین جنوبی یا تنگه تایوان نیز رخ دهد. پکن تقریباً تمام دریای چین جنوبی را مدعی است که منجر به اختلافات ارضی با کشور‌های آسیای جنوب شرقی مانند فیلیپین و ویتنام شده است. در سال‌های اخیر، چین تلاش کرده تا با ساخت جزایر مصنوعی ادعا‌های خود را تقویت کند. واشنگتن اغلب از اقدامات چین در دریای چین جنوبی، به ویژه اقدامات در قبال فیلیپین، انتقاد می‌کند. نیروی دریایی ایالات متحده تمرینات مکرر آزادی ناوبری را از طریق دریای چین جنوبی نیز انجام می‌دهد که با مخالفت پکن مواجه شد.

کشور‌های جنوب شرقی آسیا در بیشتر موارد سعی کرده‌اند روابط خوبی با ایالات متحده و چین حفظ کنند و به سیاست عدم تعهد پایبند باشند. چندین کشور در منطقه روابط امنیتی قوی با واشنگتن دارند، اما چین بزرگترین شریک تجاری منطقه است.

علیرغم هشدار وی، وانگ گفت که بعید است روابط بین آمریکا و چین آنقدر بد شود که جرقه‌ای برای "جنگ جهانی سوم" بزند.

او گفت: گر ایالات متحده ارتباط خود را با چین قطع کند، برای اقتصاد ایالات متحده و برای شهروندان آمریکایی بسیار زیانبار خواهد بود. بسیاری از آنچه که ایالات متحده تولید و وارد می‌کند، از چین می‌آید، بنابراین من نمی‌توانم ببینم چگونه جداسازی کامل در این مرحله می‌تواند اتفاق بیفتد.

ترامپ روز سه شنبه احتمال اعمال تعرفه ۱۰ درصدی جدید بر کالا‌های چینی از اول فوریه را مطرح کرد که اولین اقدام در جنگ تجاری احتمالی با چین خواهد بود. روز چهارشنبه، مقامات چینی تکرار کردند که "هیچ برنده‌ای در جنگ تجاری یا تعرفه‌ای وجود ندارد. " شرکت‌های جهانی همچنان برای زنجیره تامین خود به چین متکی هستند. کارشناسان خاطرنشان می‌کنند که چین هنوز تنها کشوری است که می‌تواند محصولات پیچیده مانند مادربرد و لوازم الکترونیکی را در مقیاس و با هزینه کم تولید کند. خرده فروشان آمریکایی نیز برای واردات ارزان به چین متکی هستند.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار