به گفته حجت‌الاسلام نظافت، مومن باید همیشه قرآن بخواند، همیشه تامل و تدبر کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدجواد نظافت، مدرس حوزه علمیه در برنامه «سمت خدا» درباره وصیت امیرالمومنین (ع) به امام حسن مجتبی (ع) و ضرورت عقلانیت در آموزش گفت: امیرالمومنین (ع) فرمود: من تا زمانی که قرآن را به تو یاد ندهم، سراغ آموزش‌های دیگر نخواهم رفت. یعنی ابتدا باید قرآن آموزش داده شود و در آموزش عقلانیت داشت. علم بیشتر از آن است که به شمارش در آید. اینجاست که امیرالمومنین (ع) فرمود: گزیده کن. خوب‌ها را انتخاب کن؛ چراکه عمر انسان کفاف تمام علوم را نخواهد داد. حال طبق فرمایش امام علی (ع)، انسان باید از بین علوم ابتدا قرآن را انتخاب کند.

حجت‌الاسلام نظافت ادامه داد: اگر اعتقاد به قرآن را جا بیندازیم و انسان‌ها قرآنی فکر کنند، آموزش‌ها هدر نمی‌رود. ممکن است کسی بپرسد قرآن بحر عمیق است. در نهج‌البلاغه آمده: اگر بخواهیم تمام قرآن آموزش داده شود، باید تمام عمر قرآن بخوانیم. در حالی که فرصتی برای فراگیری سایر علوم باقی نمی‌ماند! پاسخ این است که ابتدا ترجمه و تفسیر اجمالی، اعجاز و عطش به اصل قرآن را جا بیندازیم، سایر مفاهیم در طول زمان فرا گرفته خواهد شد. بدین ترتیب، افراد یکبار به صورت گذرا قرآن را مرور کنند و درباره آیاتی که مربوط به مسئله امروز ماست، بیشتر بحث کنند. همین امر سبب می‌شود عمق مفاهیم در طول زمان کسب بشود. چون مومن باید همیشه قرآن بخواند، همیشه تامل بکند و همیشه تدبر بکند. 

به گفته این مدرس حوزه علمیه، به مرور انسان درک بهتری از قرآن و آمادگی ذهنی بیشتری پیدا می‌کند. اینکه می‌گویند ابتدا قرآن آموزش داده شود، منظور تمام زوایای قرآن نیست؛ چراکه تمام زوایای قرآن تا آخر عمر انسان تمام نمی‌شود! بلکه منظور مرور اجمالی بر اعجاز‌ها و مسائلی است، که ما با آن درگیری داریم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار