به گفته استاندار کردستان، از ۱۴۶ میلیارد تومان سهم پرداختی تسهیلات مشاغل خانگی، ۴۸ درصد آن محقق شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ معصومه پهلوان ــ آرش زره‌تن لهونی در دهمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، اظهار کرد: ۴۸ درصد از سهم استان در حوزه پرداخت مشاغل خانگی محقق شده و کمتر از ۲ ماه فرصت برای جذب و پرداخت آن زمان باقی است.

وی به بانک‌هایی که در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مشاغل خانگی کم‌کاری کرده اند اخطار داد و گفت : پرداخت سهمیه تعیین شده برای هر بانک با قید فوریت به متقاضیان دریافت تسهیلات مذکور الزامی است.

استاندار کردستان با بیان اینکه دستگاه‌های اجرایی برای جذب سهم خود از این اعتبارات، تلاش کنند، افزود: تا پایان سال با افزایش جذب حداکثری، شاهد تغییرات و اتفاقات مطلوبی در حوزه اشتغال و اقتصاد استان باشیم. 

زره تن لهونی به پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی و صنایع دستی را ابلاغی و تکلیف همه بانک‌ها خصوصی و دولتی اشاره و عنوان کرد: کارگروهی با حضور بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی و نظارتی در راستای پیگیری این مهم تشکیل شود و ظرف مدت یک هفته گزارش عملکرد دستگاه‌ها در این حوزه اعلام شود.

وی به جذب سهم ملی منابع و توزیع درست تسهیلات را هنر بانک‌ها در راستای ایجاد اشتغال واقعی عنوان کرد و گفت: شفافیت در پرداخت تسهیلات در راستای اطلاع رسانی و رضایتمندی عمومی است.

حمایت از قشر ضعیف با اجرای عدالت مالیاتی

استاندار کردستان به اجرای عدالت مالیاتی با حمایت از قشر ضعیف و مقابله با مودیان بزرگ مالیاتی وکاهش فشار مالیاتی بر مشاغل خرد تاکید کرد.

زره تن لهونی گفت: افزایش درآمدهای مالیاتی با رصد مودیان بزرگ که از پرداخت مالیات فرار می‌کنند ضروری و از چه قشری این مالیات دریافت شود مهم است.

وی با اشاره به اهمیت مناسب سازی برای معلولان ، رسیدگی به نیازهای جامعه هدف را وظیفه قانونی و انسانی مسئولین فراتر از رسالت محوله برشمرد و گفت: باید قوانین ابلاغی در این حوزه اجرا شود.

وی در قسمتی دیگر از سخنان خود با اشاره به ظرفیت های مطلوب حوزه کشاورزی در استان یادآور شد : اطلاعات سرشماری کشاورزی در کارگروه تخصصی بیشتر بررسی شود تا بر اساس آن تصمیم‌گیری جامع و مدونی در راستای توسعه استان در این حوزه گرفته شود.

ظرفیت‌های کردستان در اجرای قانون حمایت از معلولان استفاده شود

 استاندار کردستان در ادامه به اجرای قانون حمایت از معلولان اشاره و عنوان کرد: باید از همه ظرفیت‌های استان برای اجرای قانون حمایت از معلولان و مناسب‌سازی استفاده شود.

آرش زره‌تن لهونی گفت: برای موضوع معلولان وظیفه قانونی ما است که ابلاغیات را اجرا کنیم و براساس وظیفه انسانی نیز فراتر از مسئولیت محوله راهکارهایی را برای حل مشکلات در نظر بگیریم.

وی با بیان اینکه اگر قانونی ابلاغ شده و اجرا نشود پذیرفتنی نیست گرچه موانعی وجود دارد و باید برای افکار عمومی تبیین شود، افزود: ساختمان‌های که قدیمی هستند باید لحاظ شود که امکان مناسب‌سازی ندارد.

استاندار کردستان گفت: باید از همه ظرفیت‌های استان برای قانون حوزه معلولان استفاده کنیم و مواردی که در حد استانی قابل انجام است پیگیری و مباحث ملی نیز با مکاتبه دنبال شود تا شاهد رفع مشکلات معلولان باشیم.

برخی ساختمان‌های ادارات به دلیل قدیمی بودن امکان مناسب‌سازی ندارند

معاون امور عمرانی استاندار کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه برخی ادارات بدلیل قدیمی بودن ساختمان امکان مناسب‌سازی ندارند، افزود: یک درصد اعتبار شهرداری‌ها در دو سال اخیر موظف شدند که در مناسب‌سازی محیط کار کنند که در این زمینه اقداماتی انجام شده است.

کیومرث حبیبی اظهار کرد: عدم مشارکت مدیران در جلسات در تصمیم گیری‌ها تأثیر دارد اشاره کرد.

ایجاد دبیرخانه مناسب سازی معلولان در شهرداری سنندج

شهردار سنندج نیز در این جلسه یادآور شد: برای نخستین بار دبیرخانه مناسب سازی در شهرداری ایجاد شد و صندلی و وسیله بازی ویژه معلولان در پارک‌های جدید ایجاد شده است.

انور رشیدی گفت: مناسب سازی معلولان در پارک‌های در دست احداث و سایر پارک‌هایی که در سنوات اخیر ایجاد شده با دیدگاه مناسب‌سازی انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: در دهه فجر امسال پنج دستگاه اتوبوس با دیدگاه مناسب سازی برای معلولان به ناوگان حمل و نقل اضافه می‌شود.

وی یادآور شد: یک دستگاه خودرو برای تردد دانش آموزان استثنایی در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته است.

لزوم ایجاد فرصت‌های اجتماعی و مناسب‌سازی برای معلولان در کردستان

مدیرکل بهزیستی استان کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: در راستای حمایت از حقوق معلولان بخشنامه‌ای برای بهره‌مندی این قشر از امکانات و فرصت‌های اجتماعی و کاهش هزینه‌های درمانی ابلاغ شده است تا فرصت‌های برابر برای معلولان نیز ایجاد شود.

حسین رسولی افزود: دستگاه‌ها و ادارات در پروژه‌هایی که اجرا می‌کنند باید مناسب‌سازی معلولان را لحاظ کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم در این نشست به سهم سه درصدی کردستان از تسهیلات بند سه و چهار تبصره ۲ قانون بودجه اشاره کرد و گفت: تاکنون در این بخش ها ۳۰ و ۳۸ درصد از سهم استان از محل این بندها محقق شده که بیشتر آن در دو ماه اخیر بوده است

ازهاری سهم کردستان از تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری را ۱۴۶ میلیارد تومان اعلام کرد که تاکنون کمتر از نیمی از آن به متقاضیان پرداخت شده است

حبیبی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان نیز به ورود جدی استان در حوزه تقویت نیروگاههای خورشیدی اشاره کرد و افزود: تاکنون یک نیروگاه ۱۳ مگاواتی راه اندازی و ۲ نیروگاه نیز در دست اجراست و زمین برای شهرک خورشیدی ۲۰ هکتاری در قروه تامین شده است

زندیان نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست خواستار تشکیل کارگروه عمرانی در استان برای پیشبرد سریع روند طرحهای سرمایه گذاری و برداشتن موانع از سر راه سرمایه گذاران شد

مرادی نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای هم اظهار کرد: ۴۷ درصد منابع در اختیار بانکهای خصوصی است و تنها ۲۱ درصد از کل منابع بانکی استان در داخل استان هزینه می شود که نیازمند ورود دستگاههای نظارتی است

در این جلسه با قدردانی از خدمات مقیاسی، خدامرادی به عنوان سرپرست دیوان محاسبات کردستان معرفی شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.