حماس از تبادل گروگان‌ها برای تقویت مشروعیت سیاسی و جایگاه خود استفاده می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدی‌تبار 

به گزارش تایمز اسرائیل مطمئناً بازگشت سه گروگان اسرائیلی به خانه‌شان، خبر خوشی است و باید همه از این اتفاق خوشحال باشیم. امیدواریم که دیگر گروگان‌ها هم به زودی آزاد شوند. از نظر انسانی، این امر بسیار مثبت است.  اما این "معامله" برای اسرائیل خبر خوبی نیست. در حقیقت، این یک فاجعه در تمامی ابعاد سیاسی، استراتژیک و رسانه‌ای است.

تایمز اسرائیل گزارش می‌دهد از نظر سیاسی و استراتژیک، دو هدف اصلی جنگ، یعنی شکست حماس و ریشه‌کن کردن آن از غزه، محقق نشده است. علاوه بر این، گروگان‌ها باید در ازای صد‌ها فلسطینی مبادله شوند، به نسبت ۱ به ۳۰ یا ۱ به ۵۰، کسانی که ب ممکن است اسرائیلی‌های بیشتری را بکشند.

این دقیقا همان چیزی است که با یحیی سنوار  اتفاق افتاد. رئیس شاباک، رونن بار، به وضوح گفته است: "۸۲% از کسانی که در توافق شالیط آزاد شدند، به فعالیت برای گروه‌های فلسطینی برگشتند". با این حال، برخی از تصمیم‌گیرندگان هرگز از اشتباهات گذشته خود درس نمی‌گیرند.

نویسنده این گزارش مینویسد: من دوست ندارم دوباره حرف بزنم، اما بیایید ساده‌لوح نباشیم، روند آزادی ممکن است ماه‌ها و شاید سال‌ها ادامه پیدا کند و در همین حین، حماس خواستار تضمین‌هایی در مورد بقای خود و نقش سیاسی‌اش در غزه خواهد بود.

حماس حالا از این "معامله" برای تقویت تصویر خود در سراسر خاورمیانه و جهان اسلام استفاده خواهد کرد و خود را به عنوان قهرمان "مقاومت در برابر ماشین کشتار صهیونیستی" معرفی می‌کند. چه بخواهیم و چه نخواهیم، این امر موقعیت حماس را به عنوان یک میانجی بالقوه مشروع افزایش خواهد داد، به‌ویژه اگر بازیگران سیاسی در منطقه تمایل به حمایت از این سازمان پیدا کنند. بنابراین، دولت نتانیاهو در غزه شکست خورده است.

رسانه‌ها و دولت اسرائیل اشتباه بزرگی مرتکب شدند و پوشش زنده و گسترده‌ای از مبادله گروگان‌ها در روز یکشنبه پخش کردند، بنابراین به حماس یک بستر رسانه‌ای بین‌المللی وسیع دادند. متاسفانه این پوشش احتمالاً در تمام مراحل "معامله" ادامه خواهد یافت و وضعیت فاجعه‌بار را بدتر خواهد کرد.

حماس بلافاصله از این موقعیت استفاده کرده و در خیابان‌های غزه به رژه پرداختند، مسلح و با لباس یونیفورم، نشان دادند که نه تنها زنده مانده‌اند، بلکه هنوز کنترل کامل را در دست دارند. تمام این مبادله باید در دور از توجه رسانه‌ها انجام می‌شد، با حداقل اطلاعات تا زمانی که گروگان‌ها به اسرائیل بازمی‌گشتند.

اینها همه حقایق انکارناپذیر هستند، مگر اینکه بخواهیم واقعیت را انکار کنیم. همانطور که گفته‌اند: "هیچ‌کس کرتر از کسی نیست که نخواهد بشنود. "

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۸ ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
الله اکبر
آخرین اخبار