مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان با بیان اینکه منطقه آزاد سیستان بال توسعه اقتصاد و رونق اشتغال در شمال سیستان و بلوچستان است، گفت: آینده این منطقه روشن است.

حسین سنجرانی  بیان کرد: بر اساس مصوب قانون مجلس شورای اسلامی محدوده‌ای برای مناطق آزاد تعریف شده که معمولاً دولت مکانی را برای آن در نظر می‌گیرد که ۷۰ درصد زمین و آورنده از دولت باشد، بر خلاف ۱۰ منطقه آزاد جدید که در کشور مصوب شده منطقه آزاد سیستان کمترین محدوده را دارا بوده؛ اما بیشترین مشکلات را به لحاظ اینکه تنها ۲۹ درصد از زمین‌ها برای دولت و بقیه از آن مردم است، دارد.

وی افزود: تا سه ماه دیگر که منطقه آزاد سیستان مصوب شود به دنبال بازنگری آن هستیم که مرحله اول دارای ۲ سایت و منطقه جدا از هم بوده که شامل فرودگاه زابل زون نیاتک که حدود ۱۲ هزار و ۴۵۰ هکتار بوده و بی بی دوست، ده سنجرانی، میلک و جنگل میلک را در بر می‌گیرد، مرحله دیگر زون رامشار به نام زون شهر سوخته از انتهای ورمال بعد از پل بوده، اینها باید در آینده دارای دروازه ورودی و خروجی شوند که محدوده قانونی داشته و ورود و خروج تجار با هماهنگی گمرکات و منطقه آزاد انجام شود، این محدوده نیز حدود هشت هزار و ۵۰۰ هکتار بوده و تا مقابل موزه شهر سوخته است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان ادامه داد: جایی که دولت به عنوان منطقه آزاد مصوب می‌کند تمامی اسناد و مالکیت‌هایی که برای دولت بوده باید طبق قانون به نام منطقه آزاد منتقل شود که در منطقه آزاد سیستان بخشی منتقل و بقیه در حال طی کردن روند قانونی است، زمین‌های مردم برای خودشان بوده؛ اما هر نوع تغییر کاربری باید با هماهنگی منطقه آزاد صورت گیرد.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد بر اساس قانون شکل می‌گیرند، گفت: طبق ماده یک چگونگی مناطق آزاد هدف از ایجاد تسریع در انجام امور زیربنایی. عمرانی و آبادانی، رشد و توسعه اقتصادی، سرمایه‌گذاری، افزایش درآمد عمومی، ایجاد اشتغال سالم و مولد، تنظیم بازار کالا و حضور فعال در بازار‌های جهانی و منطقه‌ای، تولید و صادرات کالا‌های صنعتی و تبدیلی و ارائه خدمات عمومی و انتقال فناوری‌های علمی و دیجیتالی است که در این محور‌ها مناطق آزاد باید فعالیت کنند.

سنجرانی اظهار کرد: وقتی منطقه آزاد شکل گرفته و شرکت‌ها در حال ثبت و سرمایه‌گذاری هستند اینها به دنبال نیروی انسانی هستند که بخش خصوصی ورود کرده اشتغال فراهم می‌شود و منجر به رونق اقتصادی در منطقه، همچنین وقتی کالای تجاری در منطقه رونق گیرد مایحتاج عمومی به کالا‌های مورد نیاز از این طریق تامین خواهد شد و به طور غیر مستقیم نقش اساسی در اشتغال پایدار مردم ایجاد می‌کند که این خود یک زمینه امیدواری برای مردم دارد.

وی بیان کرد: اساسنامه منطقه آزاد سیستان سال گذشته در ۲۲ آبان ماه مصوب و از اوایل امسال ابلاغ و اعضای هیئت مدیره آن شکل گرفت، قرار است طرح جامع که طبق قانون یک سال و نیم زمان می‌برد، اما اکنون در این منطقه بیش از ۹۰ درصد آن پیشرفت کرده تا سه ماه آینده این طرح ابلاغ شود، در این زمینه مردم امیدوار خواهند شد که سرمایه‌گذار برای ثبت شرکت ورود کرده است.

تحقق وفاق ملی در شکل گیری منطقه آزاد سیستان

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان بیان کرد: با پیگیری و وفاق صورت گرفته و همراهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و استاندار سیستان و بلوچستان و سایر مسئولان این کار تسریع گرفته و سفر رئیس جمهور به سیستان نیز آن را عملیاتی کرد، اکنون بحث ثبت شرکت‌ها سامانه آن شکل گرفته و تعداد زیادی شرکت داخلی و خارجی ثبت شده علاوه بر آن اخذ کد گمرکی نیز صورت گرفته و از هر نقطه که سرمایه‌گذار قصد ورود صدور و ترخیص کالا داشته باشد بلافاصله نام منطقه آزاد سیستان نیز در سامانه بارگذاری و مراحل انجام می‌شود.

وی افزود: اولویت بندی فعالیت در منطقه آزاد سیستان با سرمایه‌گذاران بومی منطقه، ایرانی، استانی و مهمتر همشهریان سیستانی است که شرکت ثبت کرده و در زمینه بازرگانی، تجاری، اقتصادی و خدماتی ورود کنند، هم اکنون در زون رامشار زمین فراهم و در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد، همچنین ۳۱ روستا در پهنه منطقه آزاد سیستان وجود دارد که در هر کدام که افراد می‌خواهند، می‌توانند شرکت ثبت و با رعایت ضوابط و مقررات فعالیت خود را انجام دهند.

تداوم تلاش‌ها برای تغییر چهره منطقه با فعالیت منطقه آزاد سیستان

سنجرانی اظهار کرد: تمام تلاش ما برای تغییر شرایط منطقه سیستان بوده که با کمک و همراهی مردم و مسوولان رقم می‌خورد، در ۶ماهه اخیر سازمان منطقه آزاد در منطقه رامشار شکل گرفته ظرفیت و ضریب بسیار خوبی «فرودگاه، جاده، ریل» یعنی مرکز تجارت و ترانزیت دارد که شاید خیلی از مناطق دیگر نداشته باشند.

وی تاکید کرد: قول می‌دهیم که در ۶ ماه آینده رونق اقتصادی اولیه مبنی بر ورود کالا‌های تجاری در محدوده میلک انجام شود که اکنون اقدامات طراحی و در حال برگزاری مناقصه برای غرفه‌بندی است تا بتوانیم غرفه‌ها را به مردم و علاقه‌مندان در حوزه تجارت واگذار و منطقه رونق گیرد، با این اقدام شاهد واردات، صادرات و ترانزیت در حوزه کالا‌ها خواهیم بود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان با بیان اینکه تقاضای ما کمک همه علاقمندان برای فعالیت در این حوزه است، ادامه داد: مناطق آزاد متعلق به همه مردم است باید حفاظت، حراست و همکاری همه جانبه باشد تا این کار سریع‌تر شکل گیرد، امید که در گام بعدی در بحث بازارچه‌ها نیز مکمل یکدیگر باشیم و اقدامات به گونه‌ای پیش برود تا شاهد افزایش حجم مبادلات و اشتغال پایدار باشیم و در کنار آن شرکت‌های صنعتی نیز احیا شود.

وی گفت: با اخذ کد گمرکی و ثبت شرکت‌ها عملاً عملیات راه اندازی منطقه آزاد سیستان شکل گرفته، در بحث واردات کالا‌های تجاری در حال واگذاری و برگزاری مناقصه بوده، امید که تا اواخر خرداد این مهم اجرایی و عملیاتی شود و مردم کالای مورد نیاز خود را تهیه کنند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان ادامه داد: از مزایای من منطقه آزاد این است که هر نوع کالایی که در این محدوده وارد شود و هر نوع ساخت و ساز و امکاناتی فراهم و در آن قرار گیرد برای ۲۰ سال معافیت مالیاتی دارد و هر نوع دستگاهی که از خارج کشور نیز وارد شود در محدوده مناطق آزاد وقتی ساخته می‌شود معافیت ابدی از پرداخت عوارض گمرکاتی دارند، یعنی یک ریال عوارض گمرکی دولت از آنها اخذ نمی‌کند و آنها می‌توانند کالا تولید و یا واردات را انجام دهند.

وی بیان کرد: نگاه ما این است کارخانه‌های کوچک مقیاس و کم بهره که کمترین وابستگی به آب داشته باشند ایجاد شود، حوزه سیستان صادرات آن ترازش مثبت‌تر از واردات است.

سنجرانی تاکید کرد: کاشی، سرامیک، فرش، مبلمان، صیفی‌جات و پوشاک به افغانستان از این حوزه صادر و خشکبار و سنگ‌های معدنی وارد می‌شود، اکنون مبادلات تجاری ما بیش از ۱۰۷ میلیون دلار واردات و بیش از ۱۵۰ میلیون دلار صادرات از حوزه گمرک و بازارچه مرزی داشته‌ایم که در حال حاضر با کد منطقه آزاد سیستان فعالیت می‌کنند، امیدواریم با احداث پل دوم میلک شاهد توسعه صادرات و واردات باشیم.

وی گفت: کد گمرکی مجوزی برای انجام واردات است و هر کس کارت بازرگانی دارد می‌تواند با این مجوز قانونی کالا واردات صادرات و یا ترانزیت کند که با کمترین هزینه انجام می‌شود.

 

تلاش برای اخذ مصوبه تردد خودرو‌های پلاک آزاد منطقه سیستان

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان اظهار کرد: مناطق آزاد جدید محدودیت‌های قانونی دارند و طبق الحاقیه شماره ۲ نمی‌توانند کالا‌های همراه مسافر و واردات خودرو انجام دهند جز اینکه تجاری که شرکت ثبت کرده برای نیاز خود درخواست دهند و خودرو وارد کنند، ما نیز تقاضا کردیم که خودرو‌های پلاک آزاد منطقه سیستان برای افرادی که شرکت دارند در منطقه فعالیت تجاری می‌کنند صادر شود، همچنین پیشنهاد داده‌ایم حدود ۱۰ هزار خودرو سبک و سنگین را که امید است مصوب و ابلاغ شود.

وی افزود: وقتی که شرکتی ثبت می‌شود اشتغال باید از افراد بومی منطقه باشد، در سفر دولت به این منطقه دبیر شورای عالی مناطق آزاد مجوز جذب ۲۵ نفر نیرو از طریق برگزاری آزمون عمومی گرفته شد که از افرادی که رشته مرتبط با منطقه آزاد دارند به کارگیری شود و اشتغال پایدار رونق گیرد.

سنجرانی با بیان اینکه فعالیت با کارت مرزنشینی و پیله وری به قوت خود باقی است، گفت: تفاهم‌نامه با دانشگاه زابل و سایر دانشگاه‌های معتبر منعقد می‌شود تا در راستای استفاده از روش‌های نوین که کمترین وابستگی به آب را دارند یاریگر باشند چرا که سرمایه‌گذاران طرح‌های زیادی دارند.

وی افزود: کشور و منطقه سیستان ظرفیت‌های زیادی دارد، مهاجرت معکوس شکل خواهد گرفت آینده سیستان بسیار روشن بوده و شاهد رونق اشتغال در آن خواهیم بود.

منطقه آزاد سیستان 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.