مهدی غضنفری رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در جمع خبرنگاران در مورد زمان پرداخت تسهیلات تفاهم نامه با وزارت علوم گفت: صندوق توسعه ملی جایگاه تأمین مالی از طریق بودجه ندارد. صندوق برای فعالیت در حوزه هوش مصنوعی باید با مدل مالی خود پیش برود و این مدل آن است که پولی که داده می شود به صندوق بازگردد.
وی افزود: طی مشورتی که با وزیر علوم صورت گرفت نهایتا به مبلغی رسیدیم که در اختیار این وزارتخانه قرار داده شود و با صلاحدید وزارت علوم منابع به طرح ها و پروژه های حوزه هوش مصنوعی تخصیص داده شود، وزارت علوم دانشگاه ها را سهیم کند تا منجر به درآمدزایی بنگاه ها شوند و در نهایت وام اخذ شده پس داده شود.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه تامین مالی این تفاهم نامه از طریق بانک ها صورت خواهد گرفت و این پول در گردش خواهد بود گفت:سعی ما این است که با تامین مالی از طریق بانک ها کمترین مزاحمت را برای وزارت علوم داشته باشیم و سعی می کنیم این صندوق هزینه پرسنلی نداشته باشد.
غضنفری یادآور شد: این ایده نو و جذاب است و ایده بودجهای نیست بلکه ابزاری برای تامین مالی به حساب می آید.
در ادامه حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات در حاشیه امضای تفاهم نامه وزارت علوم و صندوق توسعه ملی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هوش مصنوعی تمام عرصه ها را در برگرفته و این انکار ناپذیر است. کشورهای مهم دنیا در زمینه هوش مصنوعی سرمایه گذاری های هنگفتی کردند و ما هم سرمایه گذاری در این حوزه را بیشتر می کنیم.
وی ادامه داد: صندوق توسعه ملی در حوزه هوش مصنوعی سرمایه گذاری خوبی خواهد داشت و امیدوار هستیم دانشگاه و صنعت بهره برداری لازم را از این تسهیلات داشته باشند تا عقب ماندگی ها در این حوزه جبران شوند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات گفت: ما برنامه اجرایی این تفاهمنامه را به طور مشخص تدوین کردیم و برای رصد به طور خاص یکی از کارکنان وزارت علوم را مأمور آن قرار دادیم و بنده هم سر کار هستم و برنامه اجرایی پیگیری خواهد شد.