حسین نوشآبادی، عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره توافقنامه ایران و روسیه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: توافقنامه ایران و روسیه معاهده گستردهای است در حوزههای متعدد و بخشهای متنوع به عنوان یک پیماننامه و معاهده بلند مدت راهبردی بین ایران و روسیه تلقی میشود که فصل جدیدی را از روابط بین ما و روسیه را ایجاد خواهد کرد.
نوشآبادی تاکید کرد: میتوان گفت این موافقتنامه نقطه تحولی در روابط ما با روسها است و با این معاهدهای که با حضور رؤسای جمهور دو کشور امضا شده است شاهد اتفاقات خوبی در آینده خواهیم بود. این موافقتنامه ابعاد مختلفی را در بر دارد؛ از موضوعات نظامی و امنیتی و دفاعی گرفته تا موضوعات اقتصادی، تجاری، فرهنگی، حقوقی و ورزشی و سایر موضوعاتی که میتواند در روابط دو جانبه باعث تحکیم و تثبیت روابط ما با روسها باشد.
رابطه ما با روسیه رابطه بسیار تاریخی و عمیقی است
عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است که رابطه ما با روسیه رابطه بسیار تاریخی و عمیقی بوده ولی این روابط در واقع متضمن این راهبرد اساسی نیست. این معاهده در واقع دارای چشمانداز روشن در همه ابعاد بوده و برای اولین بار پیماننامهای را با روسیه در سطح عالی امضا میکنیم که در بر گیرنده موضوعات مختلف در حوزههای متعدد است و امیدواریم که این اتفاق خوبی که افتاده ادامهدار باشد.
سفیر پیشین کشورمان در عمان تاکید کرد: قدرتهای بزرگ در مسائلی که این روزها با آن مواجه هستیم مانند تحریمها و فشارهای اقتصادی و موضوعات دیگر مشکلاتی را برای کشور ایجاد کردهاند. متاسفانه غرب و اروپا به دلیل خوی سلطهگری و روحیه استکباریشان نمیتوانند با جمهوری اسلامی ایران ارتباطی بر اساس احترام و احترام به تمامیت ارضی داشته باشند. آمریکاییها معاهداتی را در گذشته با کشورهایی مانند ما امضا میکردند که منافع یک جانبه داشت. امروز ما و روسها به عنوان دو کشور قدرتمند و صاحب نام پیمان نامهای را امضا کردیم که نشان دهنده وزن جمهوری اسلامی ایران است.
باید عزم جدی و متقابلی برای اجرایی کردن این سیاستهای راهبردی ایجاد شود
نوشآبادی بیان کرد: وقتی ما با ابر قدرتی مانند روسیه پای میز مذاکره و امضای معاهده مینشینیم نشان از اعتبار بینالمللی ایران دارد. کشور صاحب وتویی مانند روسیه که قدرت نظامی و اقتصادی بین المللی است چنین پیماننامه وسیع و گستردهای را با ایران تنظیم و امضا میکند که منافع متقابل را در بر دارد و به نوعی راهی برای برون رفت از فشارهایی که امروز به واسطه مشکلات اقتصادی وجود دارد، به همراه خواهد داشت.
سفیر پیشین کشورمان در عمان گفت: نکتهای که باید به آن توجه کنیم اجرایی شدن این توافقنامهها است، که باید عزم جدی و متقابلی برای اجرایی کردن این سیاستهای راهبردی ایجاد شود. اکنون ما با روسها پیمان نامهای را امضا کردیم که هر کدام باید در قالب قراردادهای مشخص و موافقتنامههای حوزه خود دنبال شود.
وی ادامه داد: همه بخشهای سیاسی و نظامی و همه دستگاهها باید در این پیماننامه نقش خود را ایفا کنند. به این دلیل که معاهده یعنی توافق دو جانبه و زمانی عینیت آن را میبینیم که به مرحله ظهور و بروز برسد؛ یعنی دستگاههایی که اکنون آمدهاند باید چشماندازی برای کارهای خود داشته باشند.
نوشآبادی در انتها بیان کرد: این معاهده ۴۷ بند دارد و تنها یک ساعت وقت برای خواندن این معاهده باید بگذاریم و لازمه عمل کردن به این معاهده آن است که باید دستگاههای ذیربط فعال شوند. به صرف امضای یک موافقتنامه، کار پیش نمیرود و حتما باید همه مسئولین وظیفه خود را اجرا و زمینه اجرای مطلوب را در حوزههای خود فراهم کنند.