دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اسناد مصوب شورای انقلاب فرهنگی مهمترین ابزار درآمدزایی است که مراکز علمی باید به آن توجه داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سنا فقیه سلیمانی_ حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در جلسه شورای راهبری آموزش عالی کردستان در سنندج  افزود: شورای راهبری فرآیندهای لازم برای طرح مسائل آموزش عالی به شورای انقلاب فرهنگی را انجام دهد.

وی با بیان اینکه به دانشگاه پیام نور ظلم‌هایی شد که در حد توان مقابل آن ایستادیم، بیان کرد: اساس‌ کرسی آزاداندیشی و نطریه‌پردازی در دانشگاه‌ها باید راه اندازی شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه دستگاه قضا حق ورود به کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاهها را ندارد، گفت: ۹ هزار کرسی ترویجی و ۸۰ نظریه ثبت شده در کشور داریم.

حجت الاسلام خسروپناه اظهار کرد: شورای گسترش علوم پایه و مهندسی برای همه رشته‌ها تصمیم گیری می کنند و این در حالی است که بسیاری از رشته‌ها برای دریافت مقاطع عالی با مشکل مواجهند.

وی به مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی انتقاد و اضافه کرد: افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی، مشروط به فراهم زیرساختها بود و در سه سال گذشته، بیش از ۲۰ درصد پذیرش دانشجو داشتیم و در صدد هستیم تا در سال چهارم این ظرفیت کاهش یابد, ضمن اینکه فرهنگستان علوم پزشکی نیز راه اندازی شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جشنواره مستوره اردلان در صورت تصویب در شورای فرهنگ عمومی استان، در شورای عالی فرهنگ عمومی مصوب می شود.

حجت الاسلام خسروپناه با بیان اینکه حکمرانی آموزش عالی در اولویت است، افزود: سند هوش مصنوعی در این شورا تصویب شد که باید به اجرای آن کمک شود.

وی تاکید کرد: سند فناوری کوانتون هم در دست اجراست که نیاز به کمک اساتید اموزش عالی داریم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه سند مواد پیشرفته که در شورای معین مصوب شده که در کردستان معدنی، بسیار کمک کننده به توسعه بخش معدن خواهد بود، ادامه داد: سند درمان‌های نوین پرهزینه و درآمدزا در کردشگری سلامت نیز موثر است.

حجت الاسلام خسروپناه به رتبه چهارم کشورمان در دنیا در حوزه نانوتکنولوژی اشاره کرد و افزود: ظرفیت ویژه‌ای در این بخش داریم که دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری باید برای توسعه آن بیش از گذشته تلاش کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه زبان کردی مملو از ادبیات و فرهنگ است، گفت: زبان کردی بار واژگانی بالایی و اثربخشی فرهنگی دارد که پیوند ایرانی بودن را تقویت می کند و برای تاسیس بنیاد زبان و ادیات کردی تعامل لازم در صورت تصویب در شورای فرهنگ عمومی کشور، انجام می‌شود.

تصویب سند امنیت غدایی، شهرسازی و معماری هوش مصنوعی موسیقی و صنایع دستی و تلاش برای راه اندازی بنیاد شهید رئیسی با مشارکت خیرین، از دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره داشت.

کمبود هیات علمی در کردستان جبران شود

نماینده ولی فقیه در کردستان هم با بیان اینکه در زمینه هیات علمی در کردستان دچار مضیقه هستیم، افزود: در زمینه اعضای هیات علمی گروه معارف تنها ۱۱ نفر فعالیت دارند که در مقایسه با بیش از ۴۰ هزار دانشجو مناسب نیست.

حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی اضافه کرد: دانشگاه فرهنگیان از نطر زیرساخت و نیرو با توجه به اینکه رهبر انقلاب بر تقویت آن تاکید دارند مناسب نیست.

وی یادآور شد: تاثیر دانشگاه بر جامعه چشمگیر نیست و باید در عرصه میدانی با آمار درست برنامه ریزی داشت.

استاندار کردستان هم گفت: این استان، مرکز فرهنگ و هنر است و درخواست می‌شود دانشگاهی در همین حوزه، در سنندج تاسیس شود.

 آرش زره تن لهونی  اظهار کرد: کردستان در طول تاریخ به عنوان محور و مرکز هنر و ادبیات بوده است و باید به این حوزه بیشتر از گذشته توجه داشت.

وی افزود: تحصیل و فعالیت بیش از ۴۳ هزار دانشجو در ۴۳ مرکز دانشگاهی و سه هزار و ۵۰۰ استاد در کردستان طرفیت خوبی برای توسعه استان است که اگر به آن توجه شود در رشد و تعالی حوزه‌های مختلف تاثیرگذار خواهد بود.

استاندار کردستان اضافه کرد: دانشگاه علوم‌پزشکی کردستان نیازمند ارتقای رتبه و درجه بوده و مطلوب این است که ۲ واحد دانشگاهی داشته باشیم که تا آن زمان متناسب با ظرفیت، درجه و رتبه آن مناسب نیست.

لهونی گفت: اساتید و دانشگاهیان کردستان در تمامی مراکز اموزش عالی در تعدادی از رشته‌ها از دانشمندان برجسته کشور هستند که می طلبد ارتقای رتبه با توجه به آن شکل گیرد.

وی تاکید کرد: تاسیس بنیاد زبان و ادبیات کردی از مطالبات نخبگان و فعالان فرهنگی و دانشگاهی کردستان است که امیدواریم در شورای عالی انقلاب فرهنگی که موافقت اولیه را دارد، به تصویب نهایی برسد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار