باشگاه خبرنگاران جوان،زهره زندیه_رییس پلیس فتا کشور در اختتامیه پنجمین دوره پویش ملی کودکان سایبری در البرز با اشاره به این که کودکان و نوجوانان اصلیترین، با ارزشترین، مهمترین و مؤثرترین سرمایههای اجتماعی کشور برای تحقق گام دوم انقلاب و رسیدن به آرمانهای بزرگ انقلاب اسلامی ما هستند، گفت: تربیت نسل توانمند و آگاه در گرو سلامت فضای حقیقی و فضای مجازی است؛ نسلی که باید هم در فضای حقیقی و هم در فضای مجازی به صورت موازی حرکت کرده و این فضاها را ازهم جدا نکند.
سردار وحید مجید ادامه داد: قرار گرفتن دانشآموزان در معرض آسیبهای فضای مجازی و خطرات اخلاقی و اعتقادی یکی از دغدغههای رهبر انقلاب و فرماندهی معظم کل قوا است؛ از این رو ایمنسازی فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان با همکاری و تعامل همه دست اندرکاران امری ضروری و حیاتی است.
سردار مجید تصریح کرد: پرداختن تخصصی به موضوع کودک یکی از مهمترین وظائف سازمانها و ارگانهای مسئول در این حوزه است. پلیس فتا نیز بر اساس شرح وظائف خود، برگزاری پویش کودکان سایبری را در دستور کار خود قرار داده و در سالهای گذشته ۴ مرحله از پویش مذکور را برنامهریزی و اجرا نموده است.
او افزود: از حدود سال ۱۳۹۹ تا کنون و البته به دلیل شیوع بیماری کرونا پویش «کودکان سایبری» به راه افتاد و در کشور عزیزمان ایران اقدام خوبی که در شرایط آموزش مجازی در دوران کرونا صورت گرفت، راهاندازی سامانه آموزشی ایرانی شاد بود.
سردار مجید تاکید کرد: فضای مجازی فرصتهای مناسبی در اختیار افراد قرار میدهد، اما باید توجه داشت که در صورت نبود آموزش، توجیه نشدن دانشآموزان و نداشتن بینش مناسب درباره فضای مجازی و آسیبهای آن، ممکن است سکوهای اینترنتی به ابزاری برای نفوذ و آسیب تبدیل شود.
او با تاکید بر اینکه امید است آموزش و پرورش در راستای ارتقای سواد رسانهای و افزایش آگاهی دانشآموزان و والدین آنها از آسیبهای فضای مجازی به یک مقطع زمانی بسنده نکند و در طول سال برنامههای ویژهای برای این موضوع داشته باشد، تصریح کرد: افزایش حساسیت اجتماعی نسبت به کودکان از جمله دیگر محورهای برگزاری پویش کودکان سایبری محسوب میشود.
او افزود: پنجمین مرحله از پویش کودکان سایبری در آذر ماه سال جاری و با اهدافی نظیر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی کودکان و نوجونان در فضای مجازی، افزایش آگاهی خانواده برای کاهش شکاف دیجیتال با فرزندان، افزایش نقش مدارس در ارتقاء سواد فضای مجازی کودکان، افزایش حساسیت اجتماعی نسبت به کودکان در فضای مجازی و افزایش مسئولیتپذیری سازمانهای مربوطه در امنیت کودکان در فضای مجازی برگزار شده است.
رییس پلیس فتا فراجا گفت: ۷۰ تا ۸۰ درصد علتهایی که باعث بزه کاری میشود و کاربران ما به دام بزه کاران میافتند غفلت آنهاست. در این راستا پنجمین دوره پویش کودکان سایبری بر مبنای افزایش دانش سایبری با استفاده از تجارب عملیاتی پلیس فتا جهت آگاه سازی والدین و فرزندان از ۲۴ الی ۳۰ آذرماه برگزار شد.
سردار مجید با بیان اینکه تمام نهادهایی که نقش ترویجی در جامعه دارند باید نسبت به آموزش سواد رسانهای و نحوه رفتار در فضای مجازی اقدام کنند و در این مسیر دانشآموزان و کودکان باید مورد توجه ویژهای قرار گیرند، خاطرنشان کرد: آموزشهای مفید، اثربخش و کاربردی باید نهادینه شود و در صورتی که این روند به خوبی پیش رود، جامعهای ایمن در برابر آسیبهای فضای مجازی خواهیم داشت.