باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: قیمت کنونی هرکیلو دام زنده ۲۷۰ هزارتومان است که براین اساس هرکیلو گوشت قرمز با نرخ منطقی ۵۴۰ تا ۵۵۰ هزارتومان باید عرضه شود که متاسفانه با نرخ بالای ۷۰۰ هزارتومان بدست مصرف کننده می رسد که با اعمال نظارت دقیق باید از گرانفروشی جلوگیری شود.
او با بیان اینکه امکان پتانسیل تامین یک میلیون و ۲۰ هزارتن گوشت قرمز در کشور وجود دارد، افزود: هم اکنون مشکلی در تامین گوشت مورد نیاز نداریم و تنها چند مسئله داریم که یکی از آنها برنامه ریزی برای واردات نهاده دامی است که متاسفانه تاکنون برنامه ریزی منسجم در خصوص واردات نهاده دامی وجود ندارد.
صدردادرس ادامه داد: اکنون ۷ تا ۸ سالی است که واردات جو به عنوان نهاده اصلی تامین گوشت در نیمه اول سال نیاز نیست و بیشتر در نیمه دوم سال وارد می شود، درحالیکه این روند باید برعکس باشد به طوریکه در نیمه اول باید واردات جو کمتر باشد چراکه تولید داخل آن را جبرانمی کند.
به گفته او، اگر برنامه ریزی درست باشد،تولیدکننده جو مشکلی با واردات جو ندارد که براین اساس نیازی نیست که تعرفه دستگاری کنیم و نظم بازار را برهم بزنیم.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه امکان ارتقای بهره وری منوط به حل چالش بازار گوشت است، تصریح کرد: با احیای بازار گوشت، تولیدکنندگان بدنبال راهکارهایی به منظور ارتقای و افزایش بهره وری تولید خواهند بود، اما در شرایط فعلی بهره وری تولید پایین است به طوریکه دامداران برای فروش دام های کنونی با مشکل روبرو هستند، از این رو برای افزایش بهره وری ابتدا باید تقاضا ایجاد و تولید رونق بگیرد و سپس تلاش برای افزایش بهره وری تولید ایجاد شود.