قدرت الله محمدی با اشاره به سالروز حادثه ساختمان پلاسکو که در سال ۹۵ رخ داد، اظهار کرد: اگر ضوابط ایمنی در ساختمان پلاسکو رعایت میشد، آن ساختمان هنوز پابرجا بود.
وی با بیان اینکه ساختمان پلاسکو قرار بود به صورت نمایشگاهی باشد، اما به انباری از مواد نفتی تبدیل شده بود، ادامه داد: متأسفانه پلاسکو سیستم هشدار اتفای حریق نداشت و بنای آن اسکلت فلزی بود، اما اکنون همه ساختمانها ملزم به استفاده از پوشش ضد حریق برای اسکلت ساختمان هستند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهر تهران تصریح کرد: در حادثه پلاسکو، آتش نشانها همه شهروندان را نجات داده بودند و میتوانستند از محل حادثه خارج شوند، اما به عملیات خود ادامه دادند تا بتوانند خسارت به مالکان را کاهش دهند؛ این رویکرد در همه مأموریتهای آتش نشانها وجود دارد و تلاش آنها بر این است که محافظ جان و مال مردم باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه تعداد زیادی ساختمان ناایمن در تهران وجود دارد که شامل بیمارستانها، اماکن تجاری و اداری است، گفت: این ساختمانها دارای نقص ایمنی هستند و سازمان آتش نشانی یک تنه در حال جنگ است تا به مالکان این دسته از ساختمانها اعلام کند، مال و جانتان در خطر است.
محمدی تصریح کرد: متأسفانه ۵۰ درصد ساختمانهای ارگانهای دولتی ایمنی ندارد و بودجهای هم برای ایمنسازی آنها لحاظ نمیشود.
وی با اشاره به حادثه آتش سوزی در بازار آهن شادآباد، گفت: در شادآباد مغازهای با ۲۰۰ هزا اسپری گاز وجود داشت، در آن حادثه اسپریها منفجر و به اطراف پرتاب میشد، این در حالی است که چنین محصولاتی آن هم در این تعداد باید در انباری خارج از شهر نگهداری شوند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهر تهران با بیان اینکه روزانه ۹۰۰ کامیون در تهران تخلیه بار دارند که اجناس آن از تهران به سایر نقاط کشور توزیع میشود، گفت: بخشی از شهر تهران به انبار و کارگاههای تولیدی تبدیل شده در حالی که باید برای آنها شهرکهای صنعتی ایجاد شود.
وی افزود: در تهران هفتهای یک الی ۲ حریق انبار و روزانه ۴۰۰ حادثه رخ میدهد که رقم زیادی است و نباید اینطور باشد؛ ما انتظار داریم همه دستگاهها کمک کنند تا بخشی از این نا به سامانیها برطرف شود.
منبع: تسنیم