رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان مطرح کرد: در صورت افزایش ایستگاه‌های پمپاژ و سیستم‌های نوین آبیاری، کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب و افزایش تولید تا ده برابر را در برخی محصولات کشاورزی خواهیم داشت.

شاهرخی گفت: تاکنون ۸ ایستگاه پمپاژ در استان راه اندازی شده و راه اندازی ۲ ایستگاه پمپاژ هم در دستور کار قرار دارد که طبق قرارداد‌هایی که با بسیج سازندگی و بخش خصوصی منعقد شده، امیدوار هستیم یک ایستگاه تا پایان سال و دیگری حداکثر تا ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۴ راه اندازی شود که این دو ایستگاه حدود هزار هکتار اراضی کشاورزی را تحت پوشش قرار خواهند داد.  

وی اظهار داشت: در صورت افزایش ایستگاه‌های پمپاژ و سیستم‌های نوین آبیاری، کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب و افزایش تولید تا ده برابر را در برخی محصولات کشاورزی خواهیم داشت. 

وی گفت: به عنوان مثال اگر در هر هکتار زمین دیم هزار و ۵۰۰ کیلو گندم برداشت می‌شود، در صورت تبدیل شدن به زمین آبی تولید گندم حداقل به ۵ هزار و ۵۰۰ تن در هکتار خواهد رسید. همچنین اگر بر اساس الگوی کشت منطقه بخشی از اراضی به کشت سیب زمینی یا چغندرقند اختصاص پیدا کند، هر هکتار زمین بیش از ۶۰ تن تولید خواهد داشت.

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: ضمن اینکه باید از دانش فنی روز استفاده کنیم، انتقال یافته‌های نوین علمی به بخش کشاورزی و مزارع هم باید انجام شود. به عنوان مثال امسال برای اولین بار در مزارع لوبیای شهرستان ازنا، کشت مکانیزه ۴ ردیفه روی پشته همزمان با پخش نوار تیپ در مزرعه انجام شد. 

وی توضیح داد: این روش نوین با کاهش ۵۰ درصدی مصرف بذر، ۲۰ میلیون کاهش هزینه مصرف بذر را به دنبال داشت که هزینه نوار تیپ از همین یک مورد جبران می‌شود. همچنین علاوه بر کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی کاهش مصرف آب، کاهش مصرف بذر و نیروی کار، در عین حال افزایش سرعت کار و افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی محصول را به دنبال خواهد داشت. 

شاهرخی تاکید کرد: هدف ما این است که به سمتی حرکت کنیم که بیشترین بهره وری و استفاده بهینه را از منابع آبی داشته باشیم و اجازه ندهیم از منابع آب زیرزمینی برای کشت‌های آبدوست استفاده شود. 

وی یادآور شد: باید با استفاده از روش‌های نوین آبیاری، انتقال اصول علمی و تعریف الگوی کشت مناسب برای هر منطقه بتوانیم منابع آبی استان را به درستی مدیریت کنیم.

منبع: روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی لرستان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.