کارشناس مسائل روسیه و قفقاز گفت: سقف حجم مبادلات تجاری بین ایران و روسیه سالانه ۴ میلیارد دلار بوده که می‌توان از طریق ایجاد زیرساخت‌های لازم این میزان را افزایش داد.

 باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری -   معاهده مشارکت جامع همکاری‌های راهبردی ایران و کشور روسیه چندی پیش به در راستای همکاری منطقه‌ای دو کشور و با ‏تمرکز بر حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی ‏امضا شد. این معاهده‌ نه ‌فقط یک سند سیاسی، بلکه نقشه راه برای آینده است. زیرا همان‌گونه که اعلام شد دربرگیرنده همه ابعاد همکاری میان دو کشور است.

با امضای این معاهده که شامل یک مقدمه و ۴۷ ماده در همه حوزه‌های مناسبات دوجانبه است، سطح تعاملات ایران و روسیه ارتقا یافته، زمینه پیشبرد همکاری‌ها تسهیل شده و این معاهده در اقتدار و همکاری منطقه‌ای دو کشور با تمرکز بر حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی مؤثر خواهد بود.این توافقنامه قراردادی بلندمدت و مبتنی بر اصول منشور سازمان ملل متحد، حقوق دوجانبه و توازن تعهدات و احترام به تمامیت ارضی است.

یکی از اقدامات و توافق های مهمی که بین ایران و روسیه همواره مطرح بوده مربوط به تکمیل راه آهن رشت- کاسپین بوده است که در چند سال گذشته این پروژه بزرگ حمل ونقلی همچنان نیمه تمام باقی مانده است و امیدواریم با اجرایی شدن این معاهده و انعقاد قرارداد بین دو کشور شاهد تکمیل این پروژه بزرگ حمل ونقلی در کشور باشیم.

در همین زمینه  حسن بهشتى پور،  استاد دانشگاه و متخصص مسائل روسیه و قفقاز در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه پیمان ایران و روسیه در ۴۷ ماده که بخش عمده‌ای از آنها مربوط به مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بوده است گفت: این پیمان یک نقشه راه به شمار می‌رود که رئوس و زمینه‌های همکاری که می‌تواند بین دو کشور ایجاد شود را  مطرح می‌کند.

وی ادامه داد:  این پیمان در بخش‌های مربوط به حمل ونقل جاده‌ای، ریلی و کشتیرانی و سرمایه گذاری در حوزه‌های نفت و گاز و انجام مبادلات بانکی و پولی بین دو کشور را فراهم می‌کند که البته اجرای آنها منوط به امضای فرارداد‌های است که ذیل این پیمان شکل می‌گیرد.

بهشتی پور بیان کرد: تا زمانی که این قرارداد‌ها امضا و اجرایی نشود نمی‌توان ارزیابی دقیقی داشته باشیم، اما در صورتی که این پیمان به امضا برسد یک فضای جدیدی در حوزه همکاری‌های اقتصادی در ایران شکل می‌گیرد.

بهشتی پور با بیان اینکه حجم مبادلات تجاری بین ایران و روسیه سالانه ۴ میلیارد دلار بوده است گفت: ظرفیت ایران در حوزه مبادلات تجاری و خارجی بسیار بیشتر از این میزان بوده و در صورتی که زیرساخت‌های لازم در این بخش فراهم شود ما شاهد افزایش حجم تجارت خارجی در این حوزه خواهیم بود.

استاد دانشگاه و متخصص مسائل روسیه و قفقاز بیان کرد: برای افزایش ظرفیت تجارت خارجی بین ایران و روسیه باید زیرساخت‌های لازم را ایجاد کرد که مهمترین آن مربوط به مسائل بانکی است که با توجه به آنکه ایران و روسیه هردو تحریم هستند برای انجام مبادلات بانکی باید بانک‌های ایران و روسیه هردو فعال شوند و از سوی دیگر شرکت‌های بیمه‌ای هم کالا‌های صادراتی و وارداتی خود را بیمه کنند.

وی افزود: در زمینه کشاورزی هم باید در ابتدا یک اتحادیه مناسب در این بخش تشکیل و بین تولید کننده و صادر کننده یک بازار مناسب ایجاد شود، اما تمامی این اقدامات منوط به امضای  توافقنامه و قرارداد‌های است که در این بخش باید به امضا برسد.

بهشتی بور با بیان اینکه در زمینه نفتی و گازی هم باید برنامه‌های جدیدی فراهم شود گفتک با توجه به آنکه کشور ایران و روسیه هردو صادر کننده نفت وگاز هستند می‌توان در حوزه انتقال انرژی یک همکاری بسیار مناسبی در این بخش  ایجاد شود.

وی یاد آور شد: در حوزه حمل ونقل  جاده‌ای، ریلی ترکیبی باید رئوس تمامی قرارداد‌ها نوشته شود از سوی دیگر اجرایی شدن این پیمان وقرارداد‌ها نیازمند آن است که هم در مجلس شورای اسلامی ایران و هم در مجس سنا به تصویب برسد و بعد از آن ما شاهد یک تحول در ۲۰ سال آینده در این بخش خواهیم بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۲
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۳۰ دی ۱۴۰۳
از روسیه خبری به ما نخواهد رسید اگر چند قرون هم باشد به بهانه نیروگاه هسته‌ای غیر قابل اعتماد و استفاده از ما خواهد گرفت و جز شر و گرفتاری در کل تاریخ از روسیه گرسنه نصیب ما نشده است.تاریخ تکرار خواهد شد و همه به این نتیجه خواهند رسید.امیدوارم من اشتباه کرده باشم ولی تاریخ همین را میگوید و اصلا روسیه قابل اعتماد نیست
آخرین اخبار