فرامرز مبارکی اظهار کرد: رفع چالشهای بخش تولیدات گیاهی موجب رونق تولید و افزایش اشغال میشود و نیاز است به نحوی حقابه در نظر گرفته شود تا شاهد کشتهای مختلف باشیم.
وی با بیان اینکه هم اینک از مجموع ۲۰۷ میلیون مترمکعب آب سد زیردان فقط حقابه در نظر گرفته برای کشاورزی ۱۰ میلیون مترمکعب در طول سال است، افزود: این میزان برای مجتمع گلخانهای واقع در دشت سناچو چابهار در نظر گرفته شده است.
مدیر جهادکشاورزی چابهار گفت: در صورت افزایش حقابه کشاورزی از سد زیردان امکان توسعه کشت میوههای گرمسیری بویژه موز از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار به پنج هزار هکتار در یک برنامه سه ساله وجود دارد.
وی ادامه داد: اجرای شبکه انتقال آب از سد زیردان تا اراضی کشاورزی بخشهای پیرسهراب و پلان یکی از ضرورتهای مهم برای توسعه کشاورزی است.
مبارکی بیان کرد: حدود ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی بخشهای مرکزی و پلان چابهار در پایین دست سد زیردان قرار دارد در حالیکه از ذخیره ۲۰۷ میلیون مترمکعبی سد مذکور فقط ۱۰میلیون مترمکعب به بخش کشاورزی اختصاص داده شده است.
وی افزود: از طرفی، چون آب سد زیردان در بستر رودخانه رها سازی میشود بخشی از آن نیز متاسفانه هدر میرود و عملا از ۱۰ میلیون متر مکعب چیزی حدود پنج تا ۶ میلیون متر مکعب در دسترس بهره برداران و کشاورزان در بخش پیر سهراب میرسد.
عدم وجود مرکز تحقیقات میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری در سواحل مَکُران
مدیر جهادکشاورزی چابهار گفت: عدم وجود مرکز تحقیقات میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری در سواحل مَکُران و اصلاح ارقام میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری از جمله موز، انبه، چیکو، پاپایا، آناناس در شهرستان چابهار یکی از چالشهای مهم در پیش روی حوزه کشاورزی است.
وی بر راه اندازی مراکز تولید نهال کشت بافت انواع میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری در نوار ساحلی ساحلی تاکید کرد و افزایش تخصیص اعتبارات ملی در طرح توسعه کشت موز و خودکفایی در تولید این محصول و جلوگیری از خروج ارز برای واردات موز را خواستار است.
مبارکی گفت: عدم پرداخت تسهیلات کم بهره به کشاورزان جهت افزایش ضریب مکانیزاسیون باعث افزایش قیمت تمام شده در محصولات کشاورزی شده و علاوه بر این افزایش قیمت انواع کودهای مورد نیاز بخش کشاورزی بدلیل عدم پرداخت یارانه از و ناتوانایی کشاورزان در خرید انواع کودهای ریز مغذی و به تبع کاهش تولید در واحد سطح را بدنبال داشته است.
وی بیان کرد: در حال حاضر بخش زیادی از محصولات زراعی چابهار محصولات سبزی و صیفی خارج از فصل بوده که نقش مهمی در تنظیم قیمت این محصولات در فصل زمستان را داشته و در صورت افزایش حقابه کشاورزی امکان توسعه از سه هزار و ۲۰۰ هکتار به هفت هزار هکتار در طی برنامه پنج ساله وجود دارد.
جهادکشاورزی چابهار