آیت‌الله بهجت در موارد بسیاری که مردم برای مشکلات زندگی، راه‌حلی می‌خواستند، آنها را به خواندن نماز جعفرعلیه‌السلام رهنمون می‌کرد.

در روایات نماز‌های مستحبی زیادی معرفی شده است، که هر کدام در جای خود زیبا و موثر است. اما در بین همه این نماز‌ها یک نماز است، که تاکیدات فوق‌العاده‌ای از اهل بیت (ع) و علما برای آن به ما رسیده است. یکی از ویژگی‌های خاص این نماز این است که اثرات آن در زندگی روزمره هم کاملاً ملموس خواهد بود و آن را آسان و طعم عبادت را برای انسان شیرین خواهد کرد. اما داستان این نماز چیست؟ جعفر از یاران پیامبر (ص) و سرپرست گروهی از مسلمانان بود، که به دستور ایشان به حبشه هجرت کرده بود. هنگامی که او در روز فتح خیبر به مدینه بازگشت، پیامبر به استقبال او رفتند، پیشانی‌اش را بوسیدند و به عنوان هدیه این نماز را به او یاد دادند.

پیامبر (ص) فرمودند: «آیا به تو هدیه‌ای بدهم؟» جعفر عرض کرد: «آری؛ یا رسول‌الله!». با توجه به اینکه مسلمانان در جنگ خیبرغنایم زیادی به دست آورده بودند، همگان گمان می‌کردند پیامبر به جعفر طلا و نقره فراوانی می‌بخشد. اما پیامبر اکرم به جعفر فرمود: آنچه به تو عطا می‌کنم، اگر آن را هر روز انجام دهی، از همه دنیا و آنچه در آن است، برای تو بهتر است. اگر از میدان جنگ فرار کرده باشی و گناهانت به اندازه خاک بیابان‌ها و کف دریا‌ها هم باشد، خداوند تو را می‌آمرزد. آن‌گاه نماز را به او تعلیم دادند.

پیامبر در ادامه فرمودند: اگر توانستی این نماز را هر روز و اگر نتوانستی هر هفته و اگر نتوانستی هر ماه و اگر نتوانستی هر سال و اگر نتوانستی در عمر خود یکبار این نماز را بخوان. اگر این نماز را خواندی، خداوند گناهان بزرگ و کوچک، قدیم و جدید و گناه عمدی و اشتباهی تو را می‌بخشد».

آیت‌الله بهجت در موارد بسیاری که مردم برای مشکلات ازدواج و یا پیدا کردن شغل مناسب و نیز دیگر مشکلات زندگی، راه‌حلی می‌خواستند، آن‌ها را به خواندن نماز جعفرعلیه‌السلام رهنمون می‌کرد.

حال این نماز را چطور بخوانیم؟

نماز جعفر طیار دو نماز دو رکعتی است و در هر رکعت حمد و سوره دارد. بعد از خواندن سوره، ۱۵ مرتبه «سُبْحانَ اللهِ وَالْحَمْدُ للهِ وَ لا الهَ إِلَّا الله و الله اکبر» خوانده شود. همین تسبیحات را ۱۰ مرتبه در رکوع و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از رکوع و ۱۰ مرتبه در سجده اول و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از آن و ۱۰ مرتبه در سجده دوم و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از آن گفته شود. در رکوع و سجده میتوان ذکر مخصوص - سبحان ربی .. را نگفت، اما احتیاط مستحب آن است که علاوه بر تسبیحات، ذکر نیز گفته شود. این نماز سوره مخصوصی ندارد، لکن افضل آن است که در رکعت اول سوره «إذا زلزلت» و در رکعت دوم سوره «وَ العادیات» و در رکعت سوم «إذا جاء نصر الله» و در رکعت چهارم سوره «قُلْ هُوَ الله احد» خوانده شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.