معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه حکمرانی خوب موجب شکل‌گیری وفاق عمومی می‌شود، گفت: حکمرانی خوب تنها زمانی محقق می‌شود که عدالت، شفافیت، مشارکت عمومی و احترام به حقوق مردم، محور اصلی مدیریت جامعه باشد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، سید ضیا هاشمی شامگاه چهارشنبه در نشست «حکمرانی علوی» که به مناسبت میلاد باسعادت امام علی (ع) در کتابخانه مرکزی آیت الله ملک حسینی یاسوج برگزار شد، با اشاره به اصول حکمرانی خوب بر پایه اندیشه‌های علوی، اظهار کرد: «حکمرانی خوب موجب شکل‌گیری وفاق عمومی می‌شود. رفاه و پیشرفت نیازمند همکاری و وفاق است که تحقق آن تنها از طریق عدالت امکان‌پذیر است.

وی افزود: «به‌عنوان پیروان امام علی (ع)، وظیفه داریم در زندگی اجتماعی و فردی از آموزه‌های ایشان بهره‌مند شویم. زندگی ممکن است طولانی به نظر برسد، اما در واقع کوتاه است. پیروی از امامان و پیشوایان دینی لازمه دستیابی به زندگی بهتر است. دینداری ما کمک می‌کند که هم دنیا و هم آخرت بهتری داشته باشیم. غفلت از کار و مسئولیت‌ها می‌تواند فلسفه وجودی ما را از بین ببرد.

هاشمی تأکید کرد: «ما در محضر پیشوایی بی‌نظیر همچون امام علی (ع) باید بتوانیم زندگی اجتماعی خود را مبتنی بر حکمرانی عدالت‌محور بنا کنیم. حکمرانی در زندگی جمعی معنا پیدا می‌کند زمانی که جامعه به امنیت دست یابد. در ادبیات جدید حکمرانی، مشارکت اصل اول است و حکمرانی موفق هنگامی محقق می‌شود که عموم مردم در آن نقش داشته باشند.»
وی ادامه داد: «اینکه ما به سلیقه خودمان یک دستورالعمل ارائه کنیم و آن را اجرا کنیم، قانون نیست. قانون امری است که در جامعه اعلام شده و مورد پذیرش عمومی قرار گرفته باشد. شفافیت اصل حکمرانی خوب است، به این معنا که حکمرانی باید قابلیت نظارت داشته باشد. حکومتی که فاقد مدیریت و نظارت باشد، حکمرانی صحیح نیست. هر فرد در هر جایگاهی باید پاسخگوی عملکرد خود باشد.

هاشمی با اشاره به عدالت‌محوری امام علی (ع) گفت: «همه به عدالت ایشان پی برده‌اند، زیرا او منادی عدالت است. مردم حق دارند در زندگی خود حرکت کنند و این اصل، حکمرانی اصولی را به وجود می‌آورد. ما حکمرانی را بر اساس ارزش‌ها و مبانی اسلامی داریم و نهج‌البلاغه که ۱۴۰۰ سال پیش نوشته شده است، به‌خوبی نحوه حکمرانی صحیح را توضیح داده است.

وی همچنین گفت: «امروز سخن از وفاق و عدالت است. انصاف یعنی آنچه برای خود می‌پسندی، برای دیگران نیز بپسند. اگر مانع انجام کار دیگران شویم، هرگز به سرانجام نمی‌رسیم. در نامه ۵۳ نهج‌البلاغه، امام علی (ع) به حاکم توصیه می‌کند که قلبش سرشار از محبت به مردم باشد. حتی اگر مردمش به تازگی اسلام آورده باشند، او به نحوه پوشش و گفتار آنان کاری ندارد و حاکم را موظف به محبت به مردم می‌داند. ایشان می‌فرماید مردم یا هم‌دین تو هستند یا هم‌نوع تو و تو به‌عنوان حاکم باید رضایت مردم را جلب کنی.

وی در پایان اظهار کرد: «با مردم با لطف و مهربانی رفتار کنید. در جامعه ما الگوی حکمرانی علوی مورد استقبال اکثریت جامعه است و اگر برخی از مردم آن را نمی‌پسندند، به معنای این است که ما از اصول این حکمرانی فاصله گرفته‌ایم و باید به آن بازگردیم. این جامعه دینی و علوی است و نوجوانان و جوانانی که در فضای مجازی فعالیت می‌کنند، عدالت‌محور هستند. دین تمام نشده، بلکه ما تمام شده‌ایم و باید آسیب‌شناسی کنیم و عملکرد خود را اصلاح کنیم.

در ادامه این نشست، محسن جبارنژاد، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کهگیلویه و بویراحمد، با اشاره به بحران معنویت در زندگی مدرن، گفت: «یکی از بحران‌های انسان مدرن، فقدان معناست. بسیاری از مشکلات و مصائب ما ناشی از این فقدان معنا است. این خلا را انسان امروز به خوبی حس می‌کند؛ چه در معنویت و چه در فراتر از ظواهر دنیا. دنیای مدرن با وجود پیشرفت‌های سریع، فرصت تفکر را از انسان گرفته است.

وی افزود: «فرهنگ تشیع به معنای حیات اهل معناست. این حیات نه‌تنها در دوران پس از اسلام، بلکه قبل از آن نیز وجود داشته است. اگر بخواهیم اوج معنا را نشان دهیم، می‌توانیم آن را در شخصیت امام علی (ع) پیدا کنیم.
این نشست با تأکید بر لزوم بازگشت به اصول حکمرانی علوی، عدالت‌محوری، شفافیت و احترام به حقوق مردم به پایان رسید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.