باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - در آخرین جنگ میان لبنان و رژیم صهیونیستی، حزب الله علاوه بر استفاده از نیروی موشکی خود که عمق اراضی اشغالی را هدف قرار میداد با استقرار نیروهای بازدارنده خود روی زمین برای مقابله با نیروی زمینی زرهی دشمن، توانست معادلات را به جایی برساند که رژیم تروریستی اسرائیل مجبور به درخواست و پذیرش آتش بس شد.
با این حال، آشکار بود که رژیم صهیونیستی در زمینه هوش مصنوعی توانسته است دست بالاتر را داشته باشد، که او را قادر میسازد حملات سختی را علیه مقاومت انجام دهد، مانند حملات پیجر، واکی تاکی و ترور رهبران نظامی مقاومت و راس آنان شهادت سید حسن نصرالله، دبیرکل سابق حزب الله لبنان بود. در همین راستا این یک چالش برای مقاومت است که بتواند هرچه زودتر به بازدارندگی در زمینه هوش مصنوعی دست یابد که عامل تعیین کننده در رویارویی بعدی میان محور مقاومت و رژیم تروریستی اسرائیل خواهد بود.
جمال واکیم، کارشناس مسائل منتطقه در این خصوص گفت که تمرکز کارشناسان نظامی رژیم صهیونیستی بر این عامل است که امکان تصمیم گیری از طریق فضای مجازی را ممکن میسازد. به همین منظور، وزارت جنگ رژیم تروریستی اسرائیل در اول ژانویه از ایجاد یک اداره جدید و مستقل برای هوش مصنوعی با هدف تحقیق، توسعه و استفاده هرچه بیشتر از هوش مصنوعی و قابلیتهای مستقل برای تمامی شاخههای نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی خبر داد.
سرلشکر ایال زامیر، مدیر کل وزارت جنگ رژیم اسرائیل تایید کرد که این اولین بخش جدیدی است که در بیش از دو دهه اخیر در این وزارتخانه ایجاد میشود. زامیر در ادامه گفت: این بخش خودمختار نه تنها برتری عملیاتی را افزایش میدهد، بلکه منابع را بهینه میکند و سربازان را با سیستمهای خودمختار ادغام میکند و میدانهای نبرد آینده جایی که مفهوم جنگیدن سرباز با همکاری ماشینها و روباتها غالب خواهد بود را شکل میدهد.
در همین راستا سرتیپ دانیل گلد، رئیس اداره تحقیق و توسعه دفاعی که اداره جدید هوش مصنوعی زیر نظر آن فعالیت خواهد کرد، بر این باور است که این ابتکار ذینفعان دانشگاه، نیروهای جنگی اسرائیل، استارتآپها و صنایع دفاعی را در یک چارچوب متحد میکند. گلد معتقد بود که این امر به حفظ موقعیت پیشرو برای این رژیم در سطح جهان در زمینه هوش مصنوعی کمک میکند، زیرا صدها شرکت صهیونیست در سراسر جهان در این زمینه فعالیت میکنند.
این اقدام رژیم صهیونیستی در سایه حمایت اطلاعاتی و فناور آمریکا و کشورهای ناتو از آن است که همه فناوریهای جدید را با آن به اشتراک میگذارند، از جمله فناوریهای مرتبط با هوش مصنوعی. در این راستا مارک مونتگومری، دریاسالار بازنشسته نیروی دریایی آمریکا و اولین مدیر مرکز نوآوری سایبری و فناوری در بنیاد دفاعی مستقر در واشنگتن اقدام رژیم صهیونیستی را تصمیمی منطقی دانست که برای سادهسازی ادغام هوش مصنوعی و خودمختاری سیستمها در ارتش رژیم صهیونیستی کار میکند.
از انظر این دریاسالار آمریکایی تاسیس یک بخش جدا در وزارت جنگ رژیم تروریستی اسرائیل برای هوش مصنوعی به این رژیم مزیت نظامی و فناوری کیفی برای مقابله با دشمنانش میدهد و این امر باعث افزایش ابعاد همکاری بین این رژیم تروریستی اسرائیل و آمریکا میشود.
شایان ذکر است که رژیم تروریستی اسرائیل از سال ۲۰۲۱ برای مقابله با حماس و حزب الله برای تسریع توانایی خود در شناسایی اهداف به استفاده گسترده از هوش مصنوعی متوسل شده است. با ورود انصارالله یمن و جناحهای مقاومت عراق به رویارویی با دشمن، سران نظامی رژیم صهیونیستی به دنبال توسعه توانمندیهای خود در زمینه هوش مصنوعی خواهند بود تا برتری خود را حفظ کنند. زیرا رژیم به خوبی میداند اگر بتواند از لحاظ نظامی قوی بماند برای آمریکا ارزشمند خواهند بود.
جمال واکیم در پایان تاکید کرد که از این رو، جناحهای مقاومت در منطقه به رهبری حزب الله باید تلاش کنند تا در زمینه هوش مصنوعی با دشمن به تعادل برسند هرچند با توجه به حمایتهایی که رژیم تروریستی اسرائیل از غرب دریافت میکند، سخت است، اما مقاومت باید در جهت ایجاد تعادل در زمینه هوش مصنوعی با دشمن تلاش کنند. به دست آوردن نیروهای بازدارنده در زمینه هوش مصنوعی، دشمن را آگاه میکند که مقاومت میتواند برتری و رنج او را در این زمینه نیز بر هم بزند، همانطور که در گذشته در زمینه نیروی زمینی و موشکی انجام داده است.
منبع: العهد