به گفته سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ویروس HMPV جدید نبوده و قبلا در ایران شناسایی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی مقدم - قباد مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر در گفتگوی ویژه خبری با اشاره به آخرین وضعیت شیوع ویروس HMPV، گفت:«این ویروس جدید نبوده و از سال ۲۰۰۱ در دنیا شناسایی شده است. در ایران این ویروس رصد می شود؛ به طوری که در گذشته حدود ۲ درصد از ویروس های شناسایی شده مربوط به همین ویروس HMPV بوده‌اند.»

به گفته قباد مرادی ویروس در گردش در چین، سویه جهش یافته کرونا نیست؛ اما به طور کلی بیشتر کودکان و افراد بالای ۶۵ سال درگیر این بیماری می‌شوند و کیت تشخیص این بیماری در کشور به میزان کافی موجود است. 

به گفته قباد مرادی آلودگی نسبت به این ویروس در کشور چین بیش از حد انتظار نیست؛ از جمله علامت های این ویروس می توان به آبریزش بینی، گلو درد و تب اشاره کرد که در برخی مواقع درگیری دستگاه تنفسی تحتانی را در پی دارد و سبب ایجاد سرفه و تنگی نفس شده؛ اما به طور کلی مسئله حادی نخواهد بود. این ویروس واکسن و درمان ندارد و باید مراقبت های بهداشتی را رعایت کرد.

قباد مرادی توضیح داد که حدود یک هفته این ویروس در بدن باقی خواهد ماند. سالیانه بیش از یک میلیارد نفر مبتلا به بیماری آنفولانزا می شوند. بسیاری از بیماری های تنفسی، علامت های خفیفی داشته و باید دوره بیماری را طی کنند و افراد باید مایعات به میزان کافی مصرف کنند.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد:«هنگامی که در افراد علامت هایی مانند تنگی نفس، تب بالا یا بی قراری مشاهده می شود، به پزشک مراجعه کنند.عفونت های تنفسی در این فصل شایع است و نیمکره شمالی این شرایط را دارد.»

قباد مرادی تاکید کرد:«سالمندان و بیماران زمینه ای از حضور در اماکن شلوغ اجتناب کنند و گروه های پر خطر واکسن را تزریق کنند. کارایی واکسن در پیشگیری از عفونت تنفسی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است و اگر افراد واکسن تزریق کنند احتمال ابتلا به نوع شدید آن پایین است.»

به گفته قباد مرادی در اواخر آبان امسال موارد بیماری آنفولانزا رو به افزایش بوده است و در همین راستا نظام مراقبتی کشور ارتقاء داده شده است.در چند سال بعد از بیماری کرونا میزان ابتلا به بیماری آنفولانزا کاهش پیدا کرده بود که الان این آمار به صورت طبیعی افزایش داشته است. اکنون آنفولانزا ۳۰ درصد و کرونا ۲ درصد از ویروس های در گردش ایران را تشکیل می دهند.

در ادامه برنامه کیهان آزادمنش مدیر گروه مرکز تحقیقات ویروس شناسی انستیتو پاستور گفت:«در حال حاضر این شرایط باعث اپیدمی نمی شود و شرایط این ویروس با کرونا متفاوت است. طی ۱۵۰ سال گذشته این ویروس در گردش بوده و جهش نداشته است. برای پیشگیری از بروز این بیماری های تنفسی بابد ماسک زد و از حضور در مراکز شلوغ بپرهیزند.»

به گفته کیهان آزادمنش آزمایش های مختلف به انستیتو ارسال می شود؛ اما جواب تمام نمونه ها منفی بوده است. اولین بار در سال ۹۵ کیت های تشخیصی ساخته شده‌اند و اکنون مسئله خاصی نبوده که  لازم باشد نسبت به شیوع این بیماری هشدارهای ضروری داده شود.

  کیهان آزادمنش تصریح کرد:«میزان مرگ و میر یک در هزار خواهد بود که عدد پایینی است.بیماری های ویروسی مسئله دار نبوده و امروزه از ویروس ها برای مقابله با سرطان ها استفاده می کنیم.»

در ادامه برنامه مهدی تقدسی، عضو هئیت علمی گفت: «این ویروس در جامعه بشری بود و افراد نسبت به آن ایمنی داشته و ویروس نوظهور نیست. سازمان جهانی بهداشت نسبت به آن چیزی که در کشور چین رخ داده اعلامیه ای صادر نکرده است. بیماران زمینه ای، مادران باردار و سالمندان در مواجهه با بیماری های تنفسی باید مراقبت های بهداشتی را رعایت کنند و در هنگام حضور در اجتماعات حتما ماسک بزنند؛ کودکان زیر ۵ سال نیز همچنین باید بیشتر رعایت کنند. مطالعات نشان می دهد که طب سنتی برای درمان این ویروس موثر نخواهد بود.» 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار