باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا رضایی - زعفران آنقدر با ارزش است که به آن طلای سرخ میگویند؛ ۹۵ درصد زعفران دنیا در ایران تولید میشود یعنی سالانه حدود ۴۰۰ تن.
مقصد نهایی بیشترین زعفرانها کشورهای اروپایی و کشورهای حاشیه خلیج فارس است؛ کشورهایی که با فرآوری از طلای سرخ ما برای خود سودهای کلان به دست میآورند.
اما در این شرایط در قاین خاستگاه زعفران جهان، یک واحد تولیدی که کارش سالهاست بسته بندی و تولید نوشیدنیهای زعفران و صادرات این محصولات است، حالا به یک موفقیت دست یافته است.
محققان این شرکت دانش بنیان برای اولین بار در کشور موفق به تولید اکسترکت زعفران شده اند.
اکسترکت همان عصاره خالص زعفران است؛ محصولی که نتیجه ۳ سال کار تحقیقاتی محققان این واحد تولیدی است.
یکی از محققان این واحد تولیدی میگوید: ما فاکتورهای مهم زعفران که عامل رنگ، تلخی و عطر زعفران هستند را در عصاره زعفران جمع آوری کرده ایم.
بیشتر بخوانید
او ادامه میدهد: این عصاره از نظر کیفی طبق استانداردهای بین المللی تولید شده است.
کارشناسان زعفران را گیاه معجزه گر میدانند؛ حالا عصاره زعفران تولیدی در این شرکت علاوه بر استفاده در صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی، ماده اولیه بسیاری از داروها از جمله ضد افسردگی، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و پیشگیری از سرطان است.
احتشام رئیس شورای ملی زعفران و مدیرعامل این شرکت گفت: زعفران داروی گیاهی هزاره سوم است.
او افزود: زعفران نشاط آور است و خاصیت دارویی دارد.
عصارههای تولیدی در این شرکت علاوه بر بازار داخل به خارج از کشور نیز صادر میشود.
با دستیابی محققان کشورمان به دانش تولید اکسترکتهای زعفران، ارزش افزوده این محصول تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده است.