کارشناس مسکن گفت:مصرف انرژی فعلی در خانه ها ۲.۵تا ۵ برابر بیشتر از استانداردهای جهانی گزارش شده است که نشان دهنده اتلاف انرژی قابل توجهی است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - فرشید ایلاتی کارشناس مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه اتلاف انرژی در ساختمان‌ها موضوع مهمی در کشور است گفت: برآوردها حاکی از آن است که در واحدهای مسکونی حدود ۴۰ تا۴۵ منطقه اتلاف انرژی داشته باشند.

 وی ادامه داد:اتلاف انرژی به خود ساختمان ها محدود نمی شود بلکه در کل فرآیند ساخت و ساز از جمله تولید موادی مانند سیمان و فولاد گسترش می یابد.

 ایلاتی با بیان اینکه مصرف انرژی فعلی در خانه ها ۲.۵تا ۵ برابر بیشتر از استانداردهای جهانی گزارش شده است که نشان دهنده اتلاف انرژی قابل توجهی است گفت:  تقریباً ۳۰ تا ۳۵ درصد از مصرف گاز در منازل به اتلاف انرژی نسبت داده می شود که به معنای هدر رفتن حدود ۲۲۰ واحد گاز در سراسر کشور است.

 کارشناس مسکن توضیح داد: در بخش برق نیز الگوی مشابهی مشاهده می شود که حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد مصرف برق در منازل منجر به اتلاف انرژی می شود.

ایلاتی با بیان اینکه مقررات ملی ساختمان، به ویژه بخش ۱۹، به کارایی انرژی در ساختمان ها می پردازد، اما اجرا نشده است گفت:  بنا بر گزارش‌ها، ساختمان‌های جدید در حدود ۶۰ درصد موارد از این مقررات پیروی می‌کنند، در حالی که ساختمان‌های قدیمی اغلب کمتر از ۴۰درصد مطابقت دارند.

 او بیان اینکه هزینه پایین انرژی در کشور به مصرف ناکارآمد انرژی و اتلاف آن کمک کرده است گفت: اجرای موثر بخش ۱۹ به طور بالقوه می تواند مصرف انرژی کلی در ساختمان ها را ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش دهد.

 

 

برچسب ها: مسکن ، ساخت مسکن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۳
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۲۳ دی ۱۴۰۳
همه دیوارها و سقفها باید قیر و گونی بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۵ ۲۳ دی ۱۴۰۳
در ساخت وساز ساختمان‌ها نظارت استاندارد وجود ندارد ناظرها با بساز ها ساخت وساخت می‌کنند بدون استاندارد پایان کار صادر میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۹ ۲۳ دی ۱۴۰۳
اینم در نظر بگیرین که تولید لوازم خانگی و مصالح ساختمانی و .....۱۰ برابر کمتر از استاندارد جهانی هست که این را باید در نظر بگیریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۲۳ دی ۱۴۰۳
حتی اگر کمبود هم نبود درست نبود که قیمت انرژی دستوری و غیر واقعی باشه چون منابع ملی یعنی برابر برای همه و مفت بودنش یعنی کسی که توان مصرف بیشتر دارد حق دیگران را میخورد ،حتی اگر منجر به تولید ارزانتر بشود باز هم آن محصول نابرابر مصرف میشود و این یعنی بیعدالتی و بیشتر شدن شکاف طبقات،راهکار بسیار ساده است اگر سودجویان بگذارند،سهم هر کس از انرژی را نقدا ومساوی و به نرخ صادراتی به خودش دهید بیش از صد دلار در ماه،بیش از ۸میلیون تومان سهم یک نفر،و قیمت انرژی را واقعی و صادراتی کنید،بیش از نصف انرژی زیاد میاید و میشود صادر کرد،با نصف آن میتواند مایحتاج اساسی را به نرخ جهانی بخرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۲۳ دی ۱۴۰۳
مقصر دولت ها هستند که با افساد و سهل انگاری، و ناتوانی؛ قادر به نظارت و اداره امور مسکن نبودند، دولت ها اگر از مردم طلبکار می بودند اینگونه نمی شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۵ ۲۳ دی ۱۴۰۳
!!!!؟
اگر حرف‌کارشناسانه این آقای کارشناس درست باشه، که نیست، چاره کار اصلاحات فرهنگیه، نه گران کردن انرژی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۸ ۲۳ دی ۱۴۰۳
الان اکثر آپارتمان ها سیستم گرمایشی شون پکیج و رادیاتور هست که به لطف قطع برق از کار میوفتند و گرمای خونه از بین میره و بعد از وصل مجدد برای گرم کردن مجدد می بایست از درجات بالاتر استفاده کرد و این یعنی مصرف بیشتر ?
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم پهلو
۰۷:۴۰ ۲۳ دی ۱۴۰۳
لطفا میزان استاندارد جهانی مصرف انرژی را بیان کنید اگر دروغ نمیگویید ترکمنستان با اب وهوایی شبیه ما بیش از سه برابر نسبت به جمعیت گاز مصرف میکند وهمچنین کشورهای عرب تا 1000 کیلو وات ساعت در ماه مصرف برق دارند شما برق مصرفی ماینرهای نهادها وگاز مصرف شده برای تولید برق برای ماینرهای نهادهای خاص را پای ملت حساب میکنید؟
آخرین اخبار