محققان مکانیسم شکل‌گیری خاطرات در مغز و ذخیره آن را کشف کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - تیمی از محققان دانشگاه کورنل در ایالات متحده، مکانیسم جدیدی را برای درک چگونگی شکل‌گیری و ذخیره‌سازی خاطرات توسط مغز کشف کرده‌اند.

در این مطالعه، تیم تحقیقاتی موش‌ها را در کار‌های متعددی مانند جمع‌آوری آب یا دریافت جایزه بیسکوئیت در پیچ و خم آموزش دادند. سپس الکترود‌هایی برای اندازه‌گیری فعالیت مغز با دوربین‌هایی در جلوی چشم موش‌ها نصب شد تا تغییرات مردمک را در حین انجام وظایف یادگیری و خواب ردیابی کند. آن‌ها دریافتند که خاطرات جدید زمانی که مردمک در طول مرحله خواب بدون حرکت سریع چشم (NREM) منقبض می‌شود، تثبیت می‌شوند؛ در حالی که خاطرات قدیمی زمانی که مردمک چشم گشاد می‌شود، دوباره فعال می‌شوند.

محققان توضیح دادند که این توانایی مغز که با حرکت چشم در هنگام خواب مرتبط است، برای جلوگیری از فراموشی فاجعه بار بسیار مهم است؛ یعنی تثبیت خاطرات جدید به حساب خاطرات قدیمی که این موضوع به تثبیت خاطرات و جلوگیری از تداخل اطلاعات جدید با قدیمی کمک می‌کند.

نتایج مطالعه نشان داد که خاطرات در طول خواب با حرکت غیر سریع چشم (NREM) تثبیت می‌شوند، مرحله‌ای که چشم‌ها به سرعت حرکت نمی‌کنند. آزاهارا اولیوا، نویسنده شرکت کننده در این مطالعه گفت که این مرحله بسیار کوتاه است و کمتر از ۱۰۰ میلی ثانیه است که مشاهده آن در انسان دشوار است.

آزاهارا اولیوا، نویسنده شرکت کننده در این مطالعه افزود: «مغز در طول دوره خواب بین یادگیری جدید و دانش قدیمی در نوسان است که از حافظه در برابر تداخل محافظت می‌کند.»

نتایج نشان داد که ساختار خواب در موش‌ها بسیار متنوع‌تر و شبیه به مراحل مشاهده شده در انسان است.

محققان امیدوارند که این نتایج به توسعه تکنیک‌هایی برای بهبود حافظه در انسان کمک کند. علاوه بر این، ممکن است به پیشرفت زمینه‌هایی مانند هوش مصنوعی کمک کند؛ به گونه‌ای که این فرآیند‌های عصبی را می‌توان به منظور توسعه سیستم‌های هوشمند موثرتر شبیه‌سازی کرد.

این مطالعه در مجله Nature منتشر شد.

منبع: ایندیپندنت

برچسب ها: حافظه ، مغز ، خاطرات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار