باشگاه خبرنگاران جوان؛ سنا فقیه سلیمانی- علی محمدپناه اظهار کرد: این معتادان، دوره درمان خود را در مرکز ماده ۱۶ سپری کرده و در حال حاضر ۲۶۰ معتاد متجاهر در مرکز ماده ۱۶ سنندج نگهداری میشوند.
وی با اشاره به فعالیت کمپ ماده ۱۵ در همه شهرستانهای استان غیر از سروآباد افزود: ۱۷ کمپ ترک اعتیاد در استان فعال و یک مورد آن مرکز ماده ۱۶ است.
به گفته دبیر شورای هماهنگی مبارز با مواد مخدر کردستان ساخت کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۶ قروه نیز در حال انجام است و کار اداری و مجوز و منابع آن طول کشیده که بخشی از منابع آن تامین شده و سال آینده به بهره برداری میرسد.
محمدپناه یادآور شد: اغلب بهبودیافتگان به دلیل نداشت شغل به اعتیاد باز میگردند در حالیکه این افراد در کمپ ماده ۱۶، براساس علاقه، در دورههای حرفه آموزی سازمان فنی و حرفهای شرکت و گواهینامه پایان دوره دریافت میکنند و بعد از ترخیص از کمپ و پایداری در پاک بودن برای دریافت وام خود اشتغالی به بانک معرفی میشوند.
وی ادامه داد: البته برخی از این افراد ممکن است از جانب جامعه و کارفرمایان مورد پذیرش واقع نشوند یا ضامنی برای ارائه به بانک نداشته باشند که مورد حمایت صندوق کمیته امداد، خیرین یا خود شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قرار میگیرند تا بتوانند شغلی برای خود ایجاد کنند و به جامعه بازگردند.
دبیر شورای هماهنگی مبارز با مواد مخدر کردستان اظهار کرد: بهبودیافتگانی که توان کار و فعالیت را داشته باشند، به کارگاهها معرفی میشوند و علاوه بر آن، مجموعه اشتغالزایی "رها" را داریم که ۱۰ کارآفرین در آنجا مشغول هستند و تعدادی از بهبودیافتگان در این کارگاهها فعالیت دارند.
محمدپناه اضافه کرد: در ادامه حوزه صیانت، سامانه سرا در سنندج راه اندازی شده تا بهبودیافتگانی که از کمپ ماده ۱۶ ترخیص میشوند و ارتباطی با خانواده ندارند، بعد از فعالیت روزانه در این مرکز اسکان داده شدهاند.
وی افزود: در حوزه درمان نیز در قالب تفاهم نامه با دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به بیماران و بهبودیافتگان به صورت رایگان خدمات پزشکی و درمانی ارائه میشود.
محمدپناه با ابراز نگرانی از کاهش سن اعتیاد در استان به حدود ۱۴ سال، افزود: با توجه به اینکه هزار و ۸۰۰ نوع مواد مخدر در دنیا وجود دارد، مراقبتها باید مردمی باشد و همه مردم باید حساس باشند.