کتابخانه عمومی آزادگان ساری با برگزاری سلسله جلسات کتابخوانی ویژه سالمندان در مرکز توانبخشی مینا، توانسته است فرصتی طلایی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقای سلامت ذهنی و اجتماعی این قشر فراهم آورد.

باشگاه خبرنگاران جوان، محمد حسین رمدانی- در دنیای امروز، توجه به سلامت جسمی و روحی سالمندان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. یکی از راه‌های موثر در تقویت ذهن و روح سالمندان، گسترش فرهنگ کتابخوانی است. کتابخانه عمومی آزادگان ساری، با همکاری مرکز آموزشی توانبخشی سالمندان مینا، از مهر ماه ۱۳۹۵ سلسله جلسات کتابخوانی ویژه سالمندان را برگزار کرده است. این برنامه‌ها به منظور ارتقای کیفیت زندگی سالمندان و تقویت توانمندی‌های ذهنی آنان طراحی شده و تاکنون با استقبال خوب این قشر از جامعه مواجه شده است. هدف این جلسات، ایجاد فضایی برای تبادل افکار، به اشتراک‌گذاری خاطرات و تقویت روحیه جمعی سالمندان است تا آنها نیز از لذت کتابخوانی بهره‌مند شوند و ذهن خود را فعال نگه دارند.

سکینه خاتون مهدیان پور مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی مازندران، از اهمیت و تاثیرگذاری جلسات کتابخوانی در ارتقای سلامت روانی و اجتماعی سالمندان خبر داد و  گفت:این برنامه‌ها به‌ویژه در مرکز روزانه آموزشی توانبخشی سالمندان مینا، نقش مهمی در تقویت روحیه و ذهن سالمندان ایفا می‌کند.

او در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما ضمن اشاره به آغاز سلسله جلسات کتابخوانی در روز ۹ مهرماه ۱۳۹۵ همزمان با روز سالمند، افزود: «هدف از برگزاری این جلسات، فراهم آوردن فضایی برای سالمندان است که به دلایل مختلفی از جمله کهولت سن یا ضعف بینایی نمی‌توانند به‌تنهایی به کتاب‌خوانی پرداخته و از آثار مفید آن بهره‌مند شوند.»

مهدیان پور گفت: «این برنامه‌ها در مرکز توانبخشی سالمندان مینا به‌صورت هفتگی و هر چهارشنبه از ساعت ۱۱ تا ۱۲ برگزار می‌شود و تاکنون ۲۵ جلسه کتابخوانی با معرفی ۳۷ کتاب مختلف برگزار کرده‌ایم. این کتاب‌ها شامل آثاری از مجموعه کتاب‌های کتابخوان ماه، جشنواره‌های کتابخوانی و همچنین کتاب‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی است.»

او  با اشاره به اینکه عضویت سالمندان در کتابخانه‌های عمومی می‌تواند به نشاط و پویایی ذهن آنان کمک کند، گفت: «سالمندان با عضویت در کتابخانه‌ها و شرکت در جلسات کتابخوانی نه تنها از تنهایی و کسالت بیرون می‌آیند، بلکه از فضایی برای تبادل نظر و تقویت حافظه و ذهن خود بهره‌مند می‌شوند.»

او همچنین به گسترش این حرکت فرهنگی در سایر نقاط استان اشاره کرد و افزود: «به‌ویژه در مناطق دورافتاده، استفاده از کتابخانه‌های سیار نیز در دستور کار قرار گرفته تا تمام سالمندان استان از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند.»

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی مازندران در ادامه به برنامه‌های متنوع دیگر اشاره کرد که به‌طور ویژه برای سالمندان طراحی شده است. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به اجرای طرح نذریکتاب به یاد شهید حججی، نشست‌های جمع‌خوانی از کتاب‌های مختلف همچون «پوتین‌های مریم» در هفته دفاع مقدس، مشاعره دانایی و حافظ‌خوانی در شب یلدا و برنامه‌های ویژه مناسبت‌های مختلف اشاره کرد.

مهدیان پور با تأکید بر اینکه برنامه‌های کتابخوانی برای سالمندان نه تنها به تقویت روحیه آنان کمک می‌کند، بلکه باعث می‌شود که در جامعه از این گروه اجتماعی به‌طور جدی‌تری قدردانی شود، افزود: «کتابخوانی در این جمع، به سالمندان این فرصت را می‌دهد تا داستان‌های زندگی خود را از زاویه‌ای دیگر ببینند و با شخصیت‌های داستان‌های خوانده‌شده همذات‌پنداری کنند، که این خود به تقویت حافظه و احساس ارزشمندی آنان کمک می‌کند.»

در پایان، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی مازندران ضمن ابراز امیدواری برای توسعه این برنامه‌ها در سطح وسیع‌تر، تأکید کرد که این نوع فعالیت‌ها می‌تواند نقش مؤثری در ارتقای فرهنگ کتابخوانی و بهبود سلامت روانی جامعه سالمندان داشته باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.