روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی تاکید کرد که سرکرده تحریر الشام برخلاف ظاهر جدیدش، میانه‌رو نیست و هنوز زود است که او را از لیست تروریستی خارج کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - دیوید ادسینک، معاون تحقیقات بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها و بیل روجیو، محقق همین مرکز مقاله‌ای با عنوان «سرکرده شورشیان سوریه میانه رو نیست» نوشتند که در وال استریت ژورنال منتشر شد. این مقاله در پاسخ به این سوال که آیا احمد الشرع یا همان ابومحمد الجولانی واقعا مواضع القاعده را رد و روابط خود را با شبکه گسترده آن قطع کرد؟ انتشار پیدا کرده است.

این دو تحلیلگر نوشتند: در سال ۲۰۱۶، الجولانی ادعا کرد که در آن هرگونه وابستگی به هر نهاد خارجی را قطع کرده است. بسیاری از روزنامه نگاران و تحلیلگران این سخنرانی را رد القاعده تفسیر کردند.

 درست است که الجولانی با معارضان وابسته به القاعده درگیر شد و به استقلال نصفه‌ای دست یافت و گروه خود را در شمال غرب سوریه تاسیس کرد، اما همچنان به جهاد مسلحانه و حکومت تکفیری‌ها متعهد است و سازمان‌های زیادی وجود دارد در مدار القاعده که تا به امروز تحت لوای هیات تحریر الشام فعال هستند. 

 گفته می‌شود که مقامات دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا درباره احتمال حذف نام گروه الجولانی از فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی بحث می‌کنند، اما انجام این کار زودهنگام است. مگر اینکه علنا ​​الجولانی ارتباط را با القاعده محکوم، جهادگرایی را رد و اطمینان حاصل کند که سوریه به پناهگاه تروریست‌ها تبدیل نمی‌شود اما بعید است که این اتفاق بیفتد، زیرا الجولانی یک میانه رو نیست. در سال ۲۰۱۶، طی یک سخنرانی که در طی آن ظاهرا از القاعده جدا شد، الجولانی از ایمن الظواهری تشکر کرد که به برنامه ریزی حملات ۱۱ سپتامبر کمک کرد و جانشین اسامه بن لادن شد. الجولانی همچنین به سرکردگی الظواهری را تبریک گفت و او را به دلیل ترجمه اصولی از اعمال بن لادن تحسین کرد.

 درست است که الجولانی به الظواهری وفاداری خود را اعلام نکرد اما از سویی دیگر سرکرده تحریر الشام بیعت خود با القاعده را نیز رها نکرد. او وقتی در سال ۲۰۱۶ ادعا کرد از القاعده جدا شده است، این گروه حضور گسترده‌ای در ادلب داشت و در اکتبر ۲۰۱۶ یک فعال قدیمی القاعده گفت که پنتاگون قصد دارد به اهداف غربی آن حمله کند. در همین راستا معاون الظواهری و فرمانده دوم القاعده در حمله هوایی دیگری به ادلب کشته شدند.  

 عده زیادی به جهادی‌ها، عمدتا جنگجویان آسیای مرکزی، که در ائتلاف الجولانی در جریان پیشروی از ادلب به دمشق بودند، توجه نکردند. این تروریست‌ها از شورای مشورتی اصلی القاعده بودند که در لیست تروریستی آمریکا قرار دارد.  ما امیدواریم که واشنگتن برای دخالت عجله نکند، بلکه باید منتظر بماند تا ببیند آیا دولت انتقالی به پناه دادن به سازمان‌های تروریستی خارجی ادامه خواهد داد و آیا آخرین بقایای سلاح‌های شیمیایی حکومت پیشین را تحویل خواهد داد. 

نویسندگان در پایان تاکید کردند که سوالات زیادی وجود دارد که هنوز باقی مانده است مانند: دولت انتقالی چگونه با نیرو‌های کرد سوریه که با نیرو‌های آمریکایی برای جلوگیری از بازگشت داعش همکاری می‌کنند، رفتار خواهد کرد؟ آیا الجولانی با نیروهای تحت حمایه ترکیه در شمال سوریه متحد خواهد شد؟ آیا دولت تکفیری آن به اقلیت‌ها حقوقی اعطا می‌کند که به هم‌کیشان خود اعطا شده است؟  کمتر از یک ماه از سیطره گروه‌های مسلح در سوریه می‌گذرد و مرحله کنونی نیازمند احتیاط است.

منبع: العهد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۱ دی ۱۴۰۳
چون گفته با ایران نمیجنگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۱۱ دی ۱۴۰۳
روزنامه وال استریت ژورنال با چشم بسته غیب گفته
آخرین اخبار