اکبربهنام جو یکشنبه شب در گفتگوی تلویزیونی با سیمای مرکز قم اظهارداشت: براساس توافق انجام شده با سرمایه گذار اولیه فرودگاه قم، از این پس دولت ساخت بخش فرودگاهی این طرح را انجام میدهد واجرای بخش گردشگری و تجاری با آقای شفیعی سرمایه گذار اولیه طرح است.
وی افزود: هزینههای انجام شده بخش فرودگاهی توسط سرمایهگذاراولیه پس از ارزیابی به ایشان پرداخت میشود.
وی اضافه کرد: آقای پزشکیان به سازمان برنامه و بودجه دستور داده است بودجه تامین زیرساختهای فرودگاه مانند آب، برق وگاز در بودجه سال بعد و سالهای آینده لحاظ شود.
برای تکمیل فرودگاه هزارمیلیارد تومان اعتبار نیاز است
بهنام جو تاکید کرد: بودجه لازم برای تامین زیرساختها حدود یکهزارمیلیارد تومان برآورد میشود. استاندار قم خاطرنشان کرد: طراحی تقاطع غیر هم سطح فرودگاه و بزرگراه قم سلفچگان نیز در وزارت راه و شهرسازی آغاز شده است.
بهنام جو پیش بینی کرد: راه اندازی فرودگاه قم به دو تا سه سال زمان نیاز داشته باشد. وی اهمیت راه اندازی فرودگاه قم را مورد توجه قرار داد وگفت: علاوه بر مردم قم، درسفر هفته گذشته به کربلا و نجف، مسئولان این دو شهرهم خواستار تسریع در راه اندازی فرودگاه قم بودند تا مردم این دو شهر بتوانند راحتتر به شهر مقدس قم سفر کنند
عتبه حسینیه در قم مدینه الزائرین احداث میکند
استاندار قم گفت: ما بحث توریسم سلامت را داریم که هزاران نفر از شیعیان عراق و دیگر کشورها به شهر قم به جهت زیارت و استفاده از فضاهای درمانی سفر میکنند. مباحث اقتصادی نیز از دیگر موضوعات مشترک بین ماست که کمک میکند پیوند ما مستحکمتر شود.
وی عنوان کرد: در این سفر که به دعوت عتبه کربلا صورت گرفت، مقدمات یک کار مشترک را آغاز کردیم، که آنها به شهر قم بیایند و یک مجموعه اقامتی مدینه الزائرین را احداث کنند. کمااینکه عتبه کربلا یک نمونه اینچنینی را در ورودی شهر کربلا در جهات مختلف انجام دادهاند.
بهنامجو تصریح کرد: این مجموعههایی که در ورودی کربلا احداث کردند شامل اقامتگاه زیارتی برای افرادی که تمکن مالی برای اقامت ندارند، اقامتگاههایی بود که به صورت هتل آپارتمان آماده کردهاند. طی بازدیدی که داشتیم قریب به ۲۵۰ واحد سوئیتی داشتند که به صورت هتل آپارتمان اداره میشد.
ظرفیت اقامتگاهی در مقدس قم بسیار کم است
استاندار قم گفت: در این مجموعههای اقامتی مساجد بزرگ، فضاهای ورزشی و تفرجگاههای بسیار خوب را با سرمایهگذاری انجام داده بودند. قرار بر این شد تا این کار را در قم نیز انجام دهند. ما مکانیابی اولیه را انجام دادیم و با نمایندگان آنها هماهنگ شد تا برای بازدید به استان بیایند و با پیگیری این کار را اجرایی کنیم.
وی افزود: ظرفیت اقامتگاهی در شهر مقدس قم بسیار کم است. در حال حاضر ۱۵ هزار تخت در شهر قم داریم که در برابر ۲۵ میلیون زائری که سالانه به این شهر میآیند بسیار کم است. البته این حجم از زائر در این شرایط و کمبودهاست، چنانچه بیشتر باشد حدود ۵۰ میلیون نفر نیز میهمان خواهیم داشت.
فعالیتهای طلاب و سرمایهگذاران عراقی تسهیل میشود
بهنامجو تصریح کرد: عتبه سیدالشهدا علیهالسلام یکی از الگوهای موفق ساخت اقامتی است و انشاءالله در شهر قم نیز این اقدام صورت میگیرد. حسینیههای قمیها که در کربلا ساخته میشود توسط خیرین قم انجام میشود، جای بسیار خوبی است. اولین مکان پس از این مجموعه صحن عقیله است که مشغول به ساخت هستند.
استاندار قم بیان کرد: ما مباحث دیگری هم داشتیم، به استانداران نجف و کربلا اعلام آمادگی کردیم تا برای تسهیل مجموعه فعالیتهایی که طلاب و سرمایهگذاران آنها در قم دارند، یک اتاق همجوار اتاق استاندار در استانداری در اختیار آنها بگذاریم تا این اقدامات تسریع پیدا کند و پیشنهاد دادیم آنها نیز این کار را انجام دهند تا وارد بروکراسی اداری نشویم.
وی گفت: بنا بر این شد فرصتهای سرمایهگذاری در عراق بویژه در شهر نجف و کربلا را به ما اعلام کنند.
بهنام جو افزود: ما به ۱۳ کشور صادرات داریم و یکی از کشورهایی که مقصد اول صادرات ماست عراق است، بر این مبنا جا دارد تا این پیوند عمیقتر شود.
خواهرخواندگی قم و کربلا دوباره در دستور کار قرار گرفت
استاندار قم درباره بحث خواهرخواندگی قم و کربلا معلی نیز عنوان کرد: موضوع خواهرخواندگی ابتدا در سال ۹۱ مطرح شده بود، اما عملیاتی نشده بود. در این سفر هیئت همراه بنده از دستگاههای اجرایی حضور داشتند و اعلام آمادگی کردند تا این طرح را عملیاتی کنیم.
وی گفت: مقدمات اولیه به این صورت است که هر دو طرف یکی از میادین و خیابانها را به نام معصوم و شهر میهمان نامگذاری کنند. البته این اقدام در قم صورت گرفته و مقرر شد آنها نیز انجام دهند. برای پیوند بیشتر و خواهر خواندگی باید مباحث فرهنگی و اقتصادی بینابین دو شهر قم و کربلا صورت بگیرد.
فضاهای آموزشی در قم وضعیت مناسبی ندارد
وی با بیان اینکه فضاهای آموزشی در قم وضعیت مناسبی ندارد افزود: هم اکنون تعداد ۲۷۷ مدرسه در قم کم داریم و تراکم زیادی در مدارس قم وجود دارد و تا ۳۸ نفر نیز دانش آموزان در کلاس درس حضور دارند و متوسط فضای آموزشی قم ۴ و یک دهم است که این شاخص در کشور ۵ است و در برنامه هفتم باید به ۶ برسد.
استاندار قم ادامه داد: مقرر شد از ۲۷۷ مدرسه، تعداد ۱۰۰ مدرسه توسط خیرین طی ۵ سال احداث خواهد شد و توافقنامهای بین خیرین و وزارت آموزش و پرورش امضا شده که بخشی از احداث ۲۷۷ مدرسه با کمک خیرین از محل اعتبارات استانی، ملی و نهضت ملی مسکن ساخته شود.
خریداری بیمارستان مادر توسط حوزه علمیه قم
بهنام جو گفت: فضای درمانی قم نیز با وضعیت استاندار فاصله دارد و هم اکنون پروژههای بیمارستانی خوبی در حال احداث است و بیمارستان مادر نیز توسط حوزه علمیه قم خریداری شده و در ماههای آتی در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
نماینده عالی دولت در استان قم با اشاره به اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن در قم گفت: ۷۰ هزار واحد مسکونی در قاب طرح نهضت ملی مسکن در استان قم شروع شده است که موضوع زیرساخت این واحدها در حال تأمین است و ساخت فضای آموزشی و تفریحی نیز در کنار سایتهای نهضت ملی مسکن احداث خواهد شد که برای این منظور ۲۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
محور توسعه استان قم گردشگری مذهبی است
وی با بیان اینکه محور توسعه استان قم را توریست مذهبی در نظر گرفتیم افزود: بازنگری طرح جامع گردشگری در حال انجام است و فضاهای مورد نیاز و امکانات مختلف از جمله زیرساختها و مراکز اقامتی باید لحاظ شود.
استاندار قم گفت: هزار میلیارد تومان تسهیلات برای هتل ۵ ستاره طوبی در نظر گرفته شده و برای تکمیل هتل ۵ ستاره زعفرانیه نیز هزار میلیارد تومان از بانک سپه تسهیلات درخواست شده است که مقدمات کار صورت گرفته و این دو مجموعه کار خود را دنبال میکنند.
بهنام جو با اشاره به چالش بافت تاریخی قم گفت: این بافت بهترین مکان برای ساخت هتلهای کوچک است که باید ۳۴۰ هکتار بافت تاریخی قم از بن بست خارج شود که ضوابط آن در حال تدوین است و سرمایه گذار نیز برای احداث هتل در این مناطق آماده همکاری است.
تعیین احداث مترو یا مونوریل برای پردیسان طی سه ماه آینده
وی در خصوص پروژه متروی قم گفت: فاز اول مترو به طول ۶ کیلومتر از سوی شهرداری انجام شده که در حال پیگیری برای تأمین واگن هستیم و امیدواریم سال آینده واگن از چین خریداری شود که واریزی اولیه آن انجام شده که در کل کشور ۵ شهر برای خرید ۶۵۰ واگن درخواست دارند که سهم قم حدود ۵۰ واگن است.
استاندار قم با بیان اینکه احداث مترو تا مسجد مقدس جمکران ۱۳ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد افزود: برای سال آینده ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است.
بهنام جو در خصوص تصمیم برای احداث پروژه مترو یا مونوریل برای پردیسان نیز گفت: مشاوری برای این امر گرفته شده تا مهندسی ارزش انجام دهد تا مشخص شود مونوریل و مترو کدام یک برای پردیسان بهتر است که این امر طی سه ماه آینده مشخص خواهد شد.
نماینده عالی دولت در استان قم گفت: معتقدیم که مترو برای پردیسان ضرورت دارد تا تردد جمعیت ۳۰۰ هزار نفر پردیسان به قم تسهیل شود.
وی بیان کرد: در جلسهای که با هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم داشتیم از مهندسان درخواست کردیم تا در پروژههای عمرانی نظرات کارشناسی خود را ارائه کنند تا تصمیمات بر اساس کار کارشناسی صورت گیرد و به زودی سازوکاری برای دریافت نظرات کارشناسان در موضوعات مختلف پیش بینی خواهد شد.
طی دو سال ناترازی انرژی را در قم برطرف میکنیم
استاندار قم ابراز کرد: نگاه ما به صنعت باید نگاه پایدار به وضعیت موجود باشد و از دومین روز حضورم در قم تاکنون جلسات مختلفی را با مدیران مربوطه داریم و تلاش میکنیم ناترازی انرژی را در قم حل کنیم.
وی گفت: ۱۲۰۰ مگاوات مصرف برق در قم داریم که ۶۰۰ مگاوات از این میزان تولید میشود و مابقی آن ناترازی است و در این زمینه میتوان از انرژی پاک برای جبران کمبودها استفاده کرد.
استاندار قم عنوان کرد: برخی از سرمایه گذاران امروز در حال نصب پنلهای خورشیدی هستند و مقدمات کار در حال انجام است و برنامه داریم دو ساله ناترازی انرژی را در قم برطرف کنیم.
با صرفهجویی میتوان جلوی قطعی و تعطیلی را گرفت
استاندار قم یادآور شد: با تعطیلی استان مخالفت کردیم و فقط از مردم میخواهیم که ۳۰ درصد از روشنایی خود را در منازل و محل کار کم کنند تا بتوانیم موضوع ناترازی را حل کنیم. همچنین کمکردن درجه حرارت منازل که با ۲ درجه کم کردن قطعا کمک شایانی به ما خواهد کرد.