ایوب کرد تمینی سرپرست مرکز بهداشت سراوان گفت: تعداد بیماران تالاسمی سراوان با آمار چندین استان کشور در زمینه مبتلایان به تالاسمی برابری میکند.
وی افزود: از والدین تقاضا میشود قبل از ازدواج فرزندانشان حتماً آزمایشهای قبل از ازدواج را انجام دهند که چنانچه دارای کمخونی بودند مانع از این ازدواج برای جلوگیری از افزایش تعداد بیماران تالاسمی در شهرستان بکاهند.
سرپرست مرکز بهداشت سراوان ادامه داد: انجام آزمایشات قبل از ازدواج به منظور شناسایی بیماریهای ژنتیکی، عفونی و سایر مشکلات بهداشتی ضروری است. این آزمایشات میتوانند به زوجین کمک کنند تا از بروز بیماریهایی همچون تالاسمی، هموفیلی، ایدز، هپاتیت و سایر بیماریهای قابل انتقال آگاه شوند.
کرد تمینی گفت: شناسایی این بیماریها در مراحل اولیه، میتواند از تولد نوزادان بیمار جلوگیری کرده و به زوجین کمک کند تا تصمیمات آگاهانهای برای زندگی مشترک خود اتخاذ کنند. این آزمایشات در نهایت موجب کاهش مشکلات اجتماعی و اقتصادی ناشی از بیماریهای مزمن خواهد شد.
نیاز ماهانه ۱۰۰۰واحد خون در سراوان
مهدی شهرکی سرپرست فرمانداری سراوان که با حضور جمعی از مسئولین از بیماران تالاسمی شهرستان دیدار کرد، گفت: شهرستان سراوان بیش از ۶۰۰ بیمار تالاسمی دارد که باتوجهبه برودت هوا با مشکل کمبود فرآوردههای خونی روبهرو شده است.
وی با بیان اینکه با اهدای یک واحد خون میتوان جان سه بیمار را نجات داد، ادامه داد: انجام آزمایشات قبل از ازدواج و توجه به این امر ضروری و مهم باعث کاهش آمار بیماران تالاسمی میشود.
سرپرست فرمانداری سراوان خاطرنشان کرد: ماهیانه حدود هزار واحد خون برای ۶۰۰ بیمار نیاز داریم داریم و علاوه بر این ۶۰۰ واحد خون دیگر نیز برای بیماران تصادفی در سراوان بزرگ نیاز داریم.
شهرکی تصریح کرد: انجام آزمایشات قبل از ازدواج و اهدای خون دو اقدام مهم در راستای سلامت فردی و اجتماعی هستند که میتوانند تأثیرات مثبت بسیاری در کاهش مشکلات بهداشتی و اجتماعی داشته باشند.
روابط عمومی مرکز بهداشت سراوان