به گفته کارشناس تاریخ انقلاب اسلامی ایران ،حماسه نهم دی، به عنوان یکی از مهم‌ترین رویداد‌های تاریخ معاصر ایران، نمونه‌ای بارز از مقاومت فرهنگی مردم انقلابی کشورمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهره شعبانی ـ حجت الاسلام محمدباقر مشکاتی ،کارشناس تاریخ انقلاب اسلامی ایران با اشاره به  فرا رسیدن ۹ دی روز بصیرت و میثاق امت با ولایت گفت: این روز، سالروز حماسه‌ای بزرگ است که مردم ایران  بار دیگر با رهبر معظم انقلاب تجدید بیعت کردند و نشان دادند که همواره پشتیبان نظام اسلامی و ولایت فقیه هستند.

او با بیان اینکه ۹ دی، جلوه‌ای از ایستادگی و مقاومت مردم ایران در برابر تمامی تهدیدات و چالش‌هاست.افزود:  این حماسه بزرگ، فتنه‌های بزرگ و توطئه‌های دشمنان برای ایجاد تفرقه و ناامنی در کشور را خنثی کرد و به ثبات و امنیت نظام اسلامی کمک کرد.

کارشناس تاریخ انقلاب اسلامی ایران گفت: پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، برخی از نامزد‌های انتخابات ادعای تقلب کردند و این ادعا‌ها به اعتراضات گسترده‌ای در برخی از شهر‌های ایران منجر شد. اما این اعتراضات به مرور زمان رنگ و بوی دیگری به خود گرفت و به آشوب و اغتشاش تبدیل شد.

حجت الاسلام مشکاتی گفت: دشمنان نظام اسلامی با سوءاستفاده از این شرایط، تلاش کردند تا با ایجاد تفرقه و ناامنی، به اهداف شوم خود دست یابند. ولی مردم سرافراز و آگاه ایران در نهم دی نشان دادند که در بصیرت و هوشیاری کامل هستند، و به نظام اسلامی و ولایت فقیه پایبند وفادار بوده و هرگونه توطئه دشمنان را خنثی خواهند کرد. 

او با بیان اینکه این روز تاریخی لزوم حمایت از ولایت فقیه را به اثبات می‌رساند،گفت:حمایت و تبعیت از ولایت فقیه، ضامن حفظ دستاورد‌های انقلاب اسلامی در ایران و جهان است. بنابراین، روز ۹ دی، روزی است که باید همواره در ذهن و قلب و تاریخ ما زنده نگه داشته شود تا الگویی برای نسل‌های آینده باشد. 

 حماسه نهم دی نمونه‌ای بارز از مقاومت فرهنگی مردم انقلابی ایران

کارشناس تاریخ انقلاب اسلامی گفت:حماسه نهم دی، به عنوان یکی از مهم‌ترین رویداد‌های تاریخ معاصر ایران، نمونه‌ای بارز از مقاومت فرهنگی مردم انقلابی ایران است. در این رویداد، مردم ایران با حضور گسترده در خیابان‌ها، به صورت خودجوش و بدون هیچ سازماندهی از پیش تعیین شده، به دفاع از ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی برخاستند و نشان دادند که فرهنگ و هویت ملی آنها چقدر برایشان مهم است.

او افزود:پرواضح است که حماسه نهم دی یک مقاومت غیرنظامی بود. چرا که مردم در نهم دی، با استفاده از ابزار‌های فرهنگی و اجتماعی مانند راهپیمایی، شعار و نماد‌های مذهبی، بصیرت افزایی و گفتمان سازی به مقابله با دشمن آشکار و پنهان پرداختند و ثابت کردند که مقاومت فرهنگی می‌تواند به اندازه مقاومت نظامی، موثر باشد و هزینه نظام اسلامی مردم‌پایه را بسیار پایین بیاورد.

به گفته حجت الاسلام مشکاتی،در این جهاد فرهنگی و بصیرتی، حفظ هویت ملی، ایستادگی در برابر نفوذ فرهنگی و دخالت سیاسی بیگانگان، و مقاومت در تغییر هویت و ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی رقم خورد و نوعی بیداری فرهنگی و سیاسی را به ارمغان آورد.

او گفت:قیام نه دی نشان داد که مقاومت فرهنگی می‌تواند یک ابزار قدرتمند برای مقابله با تهدیدات فرهنگی و سیاسی و حفظ هویت ملی و حتی تمامیت یک کشور باشد؛ لذا این حماسه به عنوان الگویی برای سایر ملت‌ها نیز الهام بخش بوده و هست چراکه نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های مردمی و بدون نیاز به نیروی نظامی، در برابر تهدیدات داخلی و خارجی ایستادگی کرد.

کارشناس تاریخ انقلاب اسلامی ایران عنوان کرد: خودجوش و مردم پایه بودن، تکیه بر باور‌های دینی داشتن، جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب، درس‌آموزی برای آیندگان، و معرفی الگوی مقاومت فرهنگی و غیرنظامی موفق برای دیگران، از مولفه‌های حماسه ماندگار نهم دی است که آن را از یک رویداد تاریخی، به یک الگوی موفق و الهام بخش از مقاومت فرهنگی ارتقاء داده است.

حجت الاسلام مشکاتی در ادامه به چند مولفه مقاومت فرهنگی  اشاره کرد و گفت:. مقاومت در برابر هجمه فرهنگی: از جمله این مولفه هاست فتنه ۸۸ و حوادث پس از آن، تلاش گسترده‌ای برای برای تغییر هویت، تغییر ارزش‌ها و هنجارهای فرهنگی جامعه ایران بود.

او افزود: دومین مولفه،حفظ وحدت و انسجام ملی بود؛  دشمنان انقلاب اسلامی سعی کردند با بهره‌گیری از اختلافات قومی، مذهبی و سیاسی، انسجام ملی را از بین ببرند اما حماسه ۹ دی، با نشان دادن وحدت و همدلی مردم، این توطئه شوم را خنثی کرد.

کارشناس تاریخ انقلاب اسلامی گفت: سومیت پشتیبانی از نظام و ولایت فقیه بود، حماسه ۹ دی، نشان داد که مردم ایران به نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه پایبند هستند و از آن حمایت می‌کنند. 

او گفت:بیداری و بصیرت مردم چهارمین مولفه است ،حماسه ۹ دی، نشان داد که مردم ایران بیدار و هوشیار هستند و به راحتی فریب تبلیغات رسانه ای دشمنان را نمی‌خورند.

حجت الاسلام مشکاتی گفت: مقاومت فرهنگی و مبارزه با تهاجم و نفوذ فرهنگی، یک فرایند چندلایه و عمیق، مستمر، دایمی و فراگیر است. لذا تنها به یک رویداد خاص مانند نهم دی محدود نبوده و نخواهد بود. در دنیای امروز، فضای مجازی یکی از مهم‌ترین عرصه‌های نبرد فرهنگی است و باید برای مقابله با هجمه‌های فرهنگی در این فضا برنامه‌ریزی و اقدام کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.