باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - زبالههای فضایی به قطعاتی گفته میشود که در مدار زمین باقی ماندهاند و دیگر کاربردی ندارند. این زبالهها شامل قطعاتی از ماهوارهها، راکتها و حتی ابزارهایی هستند که در طول مأموریتهای فضایی به جا ماندهاند.
زبالههای فضایی میتوانند خطرناک باشند. آنها با سرعتهای بسیار بالا حرکت میکنند و اگر با فضاپیماها یا ایستگاههای فضایی برخورد کنند، میتوانند آسیبهای جدی ایجاد کنند. به همین دلیل، دانشمندان و مهندسان به دنبال راههایی برای مدیریت و کاهش این زبالهها هستند تا ایمنی مأموریتهای فضایی حفظ شود.
ویشنو ردی، استاد دانشگاه آریزونا با بیان این که تجمع زبالههای فضایی در مدار زمین میتواند فاجعهای را رقم بزند و تهدیدآمیز باشد، گفت: « تعداد اجرام در فضا که در طول چهار سال گذشته پرتاب کردهایم، بهطور تصاعدی افزایش یافته است. وضعیتی که همیشه از آن میترسیدیم در راه است.»
به گفته این دانشمند، بیشترین خطر را زبالههای فضایی در فاصله ۳۵ کیلومتری زمین ایجاد میکنند؛ زیرا ماهوارههای مخابراتی در این مدار میچرخند. در عین حال، هیچ یک از دانشمندان نمیتوانند با قاطعیت بگویند چگونه از سندرم کسلر - فرآیندی فرضی که میتواند منجر به نامناسب بودن کامل فضای نزدیک زمین برای ماهوارهها شود- جلوگیری کنیم. هنگامی که سندرم کسلر رخ میدهد، برخورد بین ۲ جسم در مدار باعث تولید قطعات زیادی میشود که به اجسام دیگر برخورد میکند و حتی قطعات بیشتری تولید میکند.
منبع: gazeta.ru