نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: نهم دی مصداق بارز بصیرت، فهم درست از واقعیت جامعه، تحلیل و شناخت درست دوست و دشمن و اقدام به موقع و به جا بود.

 آیت‌الله مصطفی محامی در خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان با قرائت و شرح فرازی از رساله حقوق امام سجاد (ع) به بیان نکاتی پیرامون کنترل زبان، پرهیز از زیاده‌گویی و هرزه‌گویی و به کار گیری درست زبان در جهت کسب منافع دینی و دنیوی پرداخت.
آیت‌الله محامی در خطبه دوم نمازجمعه این هفته زاهدان گفت: یکی از راه‌های تحصیل تقوای فردی و اجتماعی تلاش برای ارتقا بصیرت، فهم درست و به موقع و اقدام درست و به موقع است.
امام جمعه زاهدان افزود: بصیرت به معنای فهم درست و به موقع است اینکه انسان چشم واقع بین داشته باشد و بتواند به درستی وقایع را تحلیل و به درستی موضع‌گیری و اقدام کند. 
وی گفت: در طول تاریخ اسلام نمونه‌های فراوانی از بی بصیرتی را داشته‌ایم برای مثال وقتی پیغمبر اکرم (ص) در صلح حُدَیبیه تصمیم می‌گیرد با مشرکین قریش تفاهمنامه امضا و صلح کند عده‌ای از اصحاب بر نمی‌تابند و در برابر پیامبر خدا موضع می‌گیرند و نمونه دیگر بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) علیرغم نصب امام علی (ع) توسط پیامبر به عنوان جانشین، اما شورای سقیفه تشکیل دادند تا خلیفه انتخاب کنند و یا در نمونه دیگر هنگامی که امام حسن مجتبی (ع) بنای بر جنگ دارند، اما اطرافیان ایشان با معاویه وعده همکاری می‌دهند و وقتی ایشان مجبور به امضای صلح‌نامه با معاویه می‌شوند باز عده‌ای نمی‌پذیرند و توهین می‌کنند و حتی زمانی که امام حسین (ع) نهضت عاشورا را شروع می‌کنند و از مدعیان حق دعوت می‌کند، اما عده‌ای معطل کردند، ماندند و همراهی نکردند و این غیر از بی بصیرتی چه معنایی دارد و توابین بعد از شهادت امام به خونخواهی بلند شدند و هزاران کشته دادند، اما دیر اقدام کردند و ارزش این شهدا به شهدای کربلا نمی‌رسد چرا که آنها بخ مواقع فهمیده و به موقع اقدام کردند.
آیت‌الله محامی اظهار داشت: 
حصرت زهرا (س) از مصادیق بارز این بصیرت و جهاد تبیین است و وقتی بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) انحراف جامعه اسلامی را احساس کرد به موقع به دنیا آمد و تا جایی که می‌توانست در مسیر حقیقت تلاش و جان خود را هم تقدیم کرد.
وی ادامه داد: پنجشنبه اول رجب سالروز میلاد حضرت است و این مناسبت را تبریک می‌کنم و امام باقر (ع) نیز از مصادیق بارز بصیرت و جهاد تبیین هستند و از فرصتی که به دست آورد برای تبلیغ معارف اسلام ناب محمدی به خوبی استفاده کرد و آنچه به نام اسلام در میان جامعه رواج پیدا کرده بود مقابله و با دسیسه‌های یهود و نفوذ آنها در فرهنگ اسلامی مقابله کرد و اسلام ناب را ترویج داد.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: اینها سرآمد، بزرگان و تربیت یافتگان مکتب اهل بیت (ع) هستند، اما فرزانگانی هم در این مسیر اهل بصیرت هستند که یک نمونه آن پیش‌بینی شکست کمونیسم و مارکسیسم توسط امام خمینی (ره) و نامه‌ای است که ایشان در ۱۳ دی ۱۳۶۷ به گورباچف به عنوان رئیس اتحاد جماهیر شوروی نامه‌ای نوشتند و مطرح کردند که از این پس باید در موزه‌ها به دنبال کمونیسم بروید و او را به مطالعه و بررسی اسلام دعوت کردند و این نشانه دهنده همان بصیرت است.
وی گفت: نمونه دیگر امیدوار بودن و امیدواری دادن مقام معظم رهبری در جای جای تاریخ رهبری ایشان است که با وجود مشکلات و در شرایط مختلف، اما همواره امیدوار بودند و به سایرین نیز امیدواری می‌دادند.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان ادامه داد: در موقعیت‌هایی که در طول دوران دفاع مقدس داشتیم هنگام شکست در برخی از عملیات‌ها رزمندگان ناراحت و مایوس بودند، اما امام خمینی (ره) محکم ایستاد و انقلاب را رهبری کرد و رهبر معظم انقلاب هم همان مسیر را دنبال می‌کنند و این باز از مصادیق همان بصیرت و درک درست واقعیت و اقدام و موضع‌گیری به جا و به موقع است.
وی افزود: نمونه دیگر موضع‌گیری علما و مرجعیت اعلی در برابر دخالت بیگانگان در امور عراق است که تقاضا و پیغام‌های بیگانگان این است که حشد‌الشعبی که بسیج مردمی عراق هست را منحل کنید و نقشه استکباری برای ایجاد هرج و مرج در سوریه حالا در سایر کشور‌های اسلامی هم به دنبال همین هستند و حضرت آقا فرمودند که اینها یا به دنبال حاکمیت کسی هستند که با آنها همراهی کنند یا اگر نشد در آن کشور هرج و مرج ایجاد کنند و در پاسخ به درخواست بیگانگان مرجعیت عراق واکنش نشان داده و از حشد‌الشعبی حمایت کردند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.