باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهره شعبانی - منصور دیان اردستانی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم در خصوص وضعیت پرورش شتر مرغ در قم گفت: استان قم دارای دو واحد پرورش شتر مرغ توام به ظرفیت ١٥٠ قطعه مولد و یک هزار قطعه پرواری و دو واحد شتر مرغ گوشتی به ظرفیت ٢٠٠ قطعه است.
او ادامه داد: واحدهای تولید شترمرغ در استان زیاد است، اما متاسفانه غالبا پروانه ندارند و بهصورت سنتی فعالیت میکنند؛ با ساماندهی این واحدها می توان آمار دقیقی از تعداد واحدهای تولیدی و میزان پرورش شترمرغ در استان به دست آورد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم بابیان اینکه محدودیتی در صدور مجوز تولید شترمرغ در استان وجود ندارد، گفت:کسانی که پروانه دریافت کنند ذرت و سویا که بخش عمدهای از خوراک شترمرغ را تشکیل میدهد که بهصورت یارانهای در اختیارشان قرار میگیرد .
او با اینکه پرورش شترمرغ در استان صنعتی نوپا است گفت:درصورتی توجیه پذیر است که تمام فرآوری آن در داخل استان انجام شود.
به گفته دیان اردستانی، مهمترین مشکل این صنعت، فرآوری پوست شترمرغ و صنایع تبدیلی است که برای رفع آن باید از بخش خصوصی پیگیری شود.
او نبود کشتارگاه، نداشتن مهارت کافی پرورش، عدم پرداخت تسهیلات بانکی و هزینه بر بودن را از مواردی عنوان کرد که این صنعت را به استانهای دیگر و خارج از کشور وابسته کرده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم با بیان اینکه قرارگرفتن استان در مناطق کویری شرایط را برای پرورش این پرنده مهیا کرده است، گفت: شترمرغ تنها پرندهای است که تمام اعضای بدن آن شامل پر، منقار، ناخن و گوشت آن مورد استفاده قرار میگیرد.
دیان اردستانی گفت:شترمرغ از بزرگ جثهترین پرندگان موجود در کره زمین است. تخم این پرنده هم علاوه بر این که ارزش غذایی بالایی دارد از وزن و اندازه بزرگتری نسبت به تخمهای سایر پرندگان برخوردار است.
او گفت: تخم این پرنده پوستهای ضخیم و سفت دارد و از وزنی حدود ۱ و نیم الی ۲ کیلوگرم برخوردار است. هر تخم شتر مرغ حدود ۲۴ تا ۲۸ تخم مرغ را شامل میشود.