عباس گودرزی در نشست علنی امروز -سهشنبه ۴ دیماه- مجلس شورای اسلامی درباره نشست غیرعلنی امروز مجلس گفت: با توجه به نوسانات بازار ارز، جلسه غیرعلنی و غیررسمی با حضور رئیس و نمایندگان مجلس برگزار شد. مقرر شد کمیسیون اقتصادی مجلس گزارشی تهیه کند که با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد مورد بررسی قرار گیرد؛ لذا این جلسه برگزار و اعضا نقطهنظرات خود را مطرح کرده و گزارش کمیسیون اقتصادی نیز قرائت شد.
گودرزی ادامه داد: دولت تاکید داشت که به دنبال تأمین کسری بودجه از افزایش نرخ ارز نیست و این حرف درستی است، چراکه سهم دولت از فروش نفت مشخص بوده و بخشی از آن برای واردات کالاهای اساسی و تأمین مواد اولیه دارویی اختصاص مییابد. این مبالغ در بودجه سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ بهطور کامل مشخص شده است. بااینحال، دولت قصد دارد بازار نیمایی را که ۶۰ درصد بازار ارزی کشور را تشکیل میدهد، حذف کرده و بازار شناور ارز را با مدیریت که مورد تاکید مجلس است، ایجاد کند که نرخ توافقی و نرخ نیمایی یکی شود.
وی افزود: مجلس تأکید دارد که باید با کانالهای مجازی و بازارهای غیررسمی ارز بهصورت جدی برخورد قهری شود. این موضوع هم در قانون پیشبینی شده و هم مقرر شد کمیسیون امنیت ملی نیز در این حوزه ورود کند تا افراد خاطی و کسانی که با نرخگذاریهای غلط موجب التهابات ارزی میشوند، شناسایی شوند.
این نماینده مجلس با اشاره به نظرات نمایندگان و اعضای کمیسیونهای مختلف، گفت: تأکید اصلی بر حمایت از تولید داخلی، جذب سرمایههای ارزی به کشور و ایجاد حساب ارزی برای مردم جهت مشارکت در تقویت اقتصاد کشور بود. رئیس مجلس نیز کمیسیون اقتصادی را مامور کرد تا روزانه مباحث مطرحشده در این جلسات را رصد کند. دولت و بانک مرکزی نیز پای کار باشند و بر اساس قانون موظف شدند که نسبت به وضعیت آشفته بازار ارز پاسخگو باشند.
وی در پایان اظهار داشت: رئیس مجلس تأکید کرد این جلسات باید خروجی مشخصی داشته باشد و امیدواریم در بازه زمانی معقول، مردم نتایج ملموس این نشستهای مشترک مجلس و دولت را در زندگی خود مشاهده کنند. تلاش ما در مجلس این است که با تعامل سازنده با دولت، فضایی آرامتر برای مردم، بهویژه دهکهای پایین جامعه، فراهم کنیم. امیدواریم این نشستها آغازی برای پایان مشکلات اقتصادی مردم باشد.
سخنگوی هیأترئیسه مجلس درباره علت برگزاری این نشست غیرعلنی عنوان کرد: در جلسات غیرعلنی، مباحث جزئیتر و کارشناسیتر مورد بررسی قرار میگیرد و از هیاهوهای احتمالی در جلسات علنی که موجب میشود به دلیل برخی مسائل سطحبندی، عمق مطالب مطرح نشود، جلوگیری میشود، در غیر این صورت ما موضوع پنهانی از مردم نداریم.
منبع: خانه ملت