
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور- مهدی دوایی طراح پوستر پنجاه و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم رشد بیان کرد: من متولد دهه شصت هستم و از همان زمان در دوران دبستان نام جشنواره رشد را میشنیدم و در ایام جشنواره از طریق مدرسه به دیدن فیلم های جشنواره در سالن سینما می نشستم . در حقیقت سفارش طراحی پوستر این جشنواره را با یک حس نوستالژیک و پیشزمینهای که در ذهن داشتم قبول کردم. تیم اجرایی جشنواره را نمیشناختم و این اولین باری بود که با آنها کار میکردم. اتفاق خیلی خوبی بود و از همان ابتدا انرژی بسیار خوبی بین ما رقم خورد . نکته مثبت این بود که با حضور حس اعتماد بین من و تیم سیاست گذاری هیچ نوع دخالت غیر تخصصی در پروسه طراحی ایجاد نشد. تصمیم گرفتیم تا لوگوتایپ جشنواره کامپیوتری نباشد. بنابراین برای اجرای آن از خوشنویسی به سبک شکسته نستعلیق استفاده شد. خودم پوستر را خیلی دوست دارم و امیدوارم مخاطب هم پوستر طراحی شده را دوست داشته باشد.
وی ادامهداد: وظیفه اول پوستر جذب مخاطب است. بسیاری از پوسترهای ما در همین گام اول ناموفقند و بدون جذب و جلب توجه مخاطب میخواهند صرفا حرف بزنند که بخاطر عدم جذابیت دیده نمیشوند و نهایتاًحرفشان ناشنیده میماند. ما خیلی اوقات قصد داریم حرفهای مختلف و زیادی در یک فریم پوستر بزنیم غافل از اینکه تنها فضایی محدود برای بیان یک ایده مرکزی در اختیار داریم که باید حرفی مشخص و واضح بزند. بنابراین زیبایی شناسی و عنصر خیال که لازمه ایجاد ارتباط با مخاطب و برانگیختن حسی مشخص در اوست در لابلای حرف های متعدد گم می شود.
وی افزود: متاسفانه بسیاری از پوسترهایی که در سطح شهر میبینیم از عنصر تخیل و خلاقیت عاری است. این یعنی پوستر از یک مدیوم خلاقه و خیال انگیز تبدیل به چیزی خشک و بی روح می شود که بیشتر شبیه یک فراخوان یا آگهی غیر جذاب است. پوستر این دورهی جشنوارهی رشد برای بچه ها یا افراد مرتبط با بچه ها (مثل اولیاء و مربیان) و البته مردمی که در سطح جامعه آن را میبینندطراحی شده . در طراحی این پوستر سعی کردم تا دایره مخاطبم با آن ارتباط برقرار کند. در وهله بعد تلاش کردم تا تصویری زیبا و خیال انگیز در پهنه شهر و کشورم ایجاد کنم تا به سهم خود در ایجاد هیجان و ساخت تصویر چهره اجتماعم سهیم باشم.