رئیس حل اختلاف استان خوزستان گفت: دانشگاه‌ها به عنوان مراکز علمی و فرهنگی، نقش بی‌بدیلی در شکل‌دهی و ترویج فرهنگ‌ها دارند و از آنجا که دانشگاه‌ها محلی برای آموزش نسل‌های جدید و پرورش نخبگان علمی هستند، می‌توانند با آموزش و پژوهش‌های مرتبط، بستری مناسب برای گسترش فرهنگ صلح و همکاری در جامعه فراهم کنند.

حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی در نشست علمی و هم افزایی با دانشجویان دانشگاه امیرالمؤمنین اهواز با موضوع تشکیل هیات های صلح دانشجویی گفت: یکی از اهداف اصلی شوراهای حل اختلاف و سایر نهادهای جایگزین قضایی، جلوگیری از افزایش ورودی پرونده‌ها به محاکم و کاهش بار قضایی است.

وی افزود: در بسیاری از پرونده‌ها، به‌ویژه در موارد اختلافات خانوادگی، مالی یا تجاری، استفاده از روش‌های میانجیگری می‌تواند باعث کاهش استرس و فشار روانی طرفین و همچنین جلوگیری از تعمیق اختلافات شود. این در حالی است که گاهی ورود سریع به دادگاه‌ها تنها به پیچیده‌تر شدن مسائل می‌انجامد.

رئیس حل اختلاف خوزستان با تاکید بر توانمندی‌ها و ظرفیت‌های شوراهای حل اختلاف در حل و فصل مسائل مختلف، تصریح کرد: باید به مردم آموزش داده شود که در بسیاری از موارد، نیازی به مراجعه به دادگاه‌ها نیست و می‌توانند اختلافات خود را از طریق شوراهای حل اختلاف و روش‌های دیگر مانند میانجیگری و داوری حل و فصل کنند.

حجت الاسلام امانت بهبهانی اظهار داشت: تشکیل هیئت صلح دانشجویی می‌تواند به عنوان یک الگو برای تعاملات مثبت اجتماعی عمل کند. و اگر جوانان به عنوان میانجی‌گران صلح و سازش در جامعه فعالیت کنند، می‌توانند تأثیر بسیاری در کاهش تنش‌ها و حل اختلافات داشته باشند.

وی بیان کرد: دانشجویان به عنوان قشر تاثیرگذار، می‌توانند در پیشبرد فرهنگ صلح و افزایش آگاهی جامعه نقش بسزایی داشته باشند.

رئیس حل اختلاف خوزستان گفت: انتظار می‌رود با تشکیل هیئت صلح دانشجویی، نه تنها اختلافات به شکل اصولی و سازنده در جامعه حل شود، بلکه زمینه‌ساز ارتقای فرهنگ صلح در دانشگاه و جامعه باشد.

حجت الاسلام امانت بهبهانی در ادامه بیان کرد: تشکیل هیأت‌های صلح دانشجویی به عنوان یک اقدام نوآورانه و مؤثر در راستای حل اختلافات و ارتقاء فرهنگ صلح و آشتی در دانشگاه‌ها، می‌تواند تأثیرات بلندمدتی در بهبود روابط اجتماعی، فرهنگی و علمی در این محیط‌ها داشته باشد. این هیأت‌ها نه تنها به حل مشکلات داخلی کمک می‌کنند بلکه باعث ایجاد یک فضای گفت‌وگوی باز و مثبت میان دانشجویان و دانشگاه و همچنین جامعه می‌شوند.

این مقام قضایی خاطر نشان کرد: از آنجایی که دانشجویان آینده‌سازان جامعه هستند، آشنایی آن‌ها با روش‌های صلح‌آمیز حل اختلافات و ترویج فرهنگ همکاری و احترام به تفاوت‌ها می‌تواند در بلندمدت باعث رشد اجتماعی و فرهنگی در کشور شود.

وی افزود: در دنیای امروز بسیاری از چالش‌های اجتماعی و فرهنگی به دلیل عدم آگاهی  و برخوردهای نادرست، دامن‌زننده به تنش‌ها و اختلافات می‌شود، و ایجاد فضایی آموزشی تخصصی برای گسترش فرهنگ صلح و تفاهم در جامعه می‌تواند نقشی اساسی در پیشگیری از درگیری‌ها و تنش ها و همچنین دوستی و برادری ایفا کند.

برچسب ها: دانشگاه ، صلح و سازش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.