باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری -علی اکبر صفایی مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه اینکه موضوع حملونقل دریایی یک فعالیت بين المللی و کاملا بزرگ است گفت: حجم فعالیت و اقتصاد حملونقل دریایی بسیار بزرگ است در همین راستا مجلس توجه ویژه ای به این موضوع داشته است به طوری که در برنامه هفتم توسعه یک فصل کامل به ترانزیت و اقتصاد دریا پیش بینی کرده است.
وی ادامه داد: در همین راستا احکام مناسب و ویژه ای هم برای سایر شقوق هوایی، ریلی ، جاده ای در نظر گرفته وبراساس آن هم وزارت راه وشهرسازی کارگروهی پیش بینی کرده که بسیاری از آیین نامه ها، قوانین و احکام در آن نوشته شده که برخی مصوبه دولت شده و برخی هم به دولت ارسال شده است.همه بخش حمل ونقل احکام برنامه را به نحو احسن اجرا کنند.
صفایی با اشاره به افزایش سهم ریل در حوزه بنادر و دریانوردی طبق برنامه هفتم گفت:در همین راستا با شرکت راه آهن با توجه به مزیت های که راه آهن دارد توافقات خوبی شده که بتوانیم کالاهای که از بنادر به شهرهای اصلی ارسال می شود و یا کالاهای که از بنادر به خارج از کشور در قالب ترانزیت ارسال می شود را از طریق ریل انتقال دهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: ضعف و مشکلات در این بخش را شناسایی کرده و با ایجاد کامل زیرساخت ها امیدواریم بتوانیم در این بخش کامل ورود کنیم.
صفایی با اشاره به ایجاد نسل سوم بنادر در کشور طبق برنامه هفتم گفت:مشخصه اصلی بنادر نسل سوم آن است که از مراحل لجستیکی به ایجاد ارزش افزوده برسد که این موضوع در بندر امام خمینی ، بندر امیرآباد و بندر شهید رجایی به خوبی محقق شده و در تلاش هستیم که بتوانیم در سایر بنادر بزرگ کشور هم آن را محقق کنیم.