علی منصوری راد گزارشگر ورزشی معتقد است که پرهیز از چند رشته گزارش کردن می‌تواند یکی از بهترین روش‌ها برای یک گزارشگر باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور_علی منصوری راد گزارشگر ورزشی با حضور در برنامه خبر ۱۰:۳۰ در پاسخ به این سوال که گزارش ورزشی خوب از نظر شما چگونه بوده است؟ گفت: در بحث گزارشگری و گزارش ورزشی طبیعتا نیازمند پیش زمینه‌هایی در ابعاد فن بیان، اطلاعات عمومی و اطلاعات مربوط به رشته تخصصی است. طبیعتا پرهیز از چند رشته گزارش کردن می‌تواند یکی از بهترین روش‌های برای یک گزارشگر باشد. مدتی است ما می‌بینیم یک نفر برای چند رشته کار گزارشگری انجام می‌دهد، حالا اگر فرد تخصص هم داشته باشد یک مورد که در آن بیشتر تخصص دارد باید به آن بپردازد. چون گستردگی ورزش و تغییراتی که در آن وجود دارد باعث می‌شود یک مقدار انسان از اطلاعات و اتفاقات روز عقب بماند به خصوص در رشته‌هایی که خیلی تخصصی است.

وی ادامه‌داد: ابتدای دهه شصت وارد سازمان شدم و اواخر سال ۱۳۶۲ بود که به سازمان آمدم. ابتدا کارآموز بودم و در اواخر سال ۱۳۶۳ در رشته علوم ورزش رفتم. به طور کلی رشته تخصصی که درونش کار کردم و هنوز هم دوستان می‌خواهند تا گزارشگری کار را انجام دهم مسابقات اسب سواری بود. طبعا امروز باتوجه به این حجم از بمباران اطلاعاتی‌ای که وجود دارد، بدیهی است که گزارشگر خیلی بروز باشد و اگر نقصانی در کار گزارشگر باشد شنونده و بیننده متوجه خواهد شد. 

وی افزود: بنده همزمان دوره‌های داوری را گذراندم، به این دلیل که بیشتر آشنا باشم، ضمن اینکه بنده خودم اسب سوار هم بودم. در هر صورت صحبت در این زمینه بسیار است.

منصوری راد گفت: درست است که ما یک کارشناس و گزارشگر داریم؛ اما بدیهی است که کارشناس موقعیت کارشناسانه‌ای دارد ولی گزارشگر هم باید از اطلاعات دقیق برخوردار باشد‌. مجری هم همینطور است، ما اگر شبکه های اطراف خود را ببینیم عمدتا مجری‌ها از تحصیلات عالیه‌ای برخوردار هستند و باز هم در یک فن و اموری متخصص هستند و این به بالندگی و پذیرش شنونده کمک می‌کند. زیرا وقتی مجری بداند مخاطب دارای آگاهی است خود را بروز می‌کند. مجری حتما باید یک زبان خارجی بداند و باید آگاهی داشته باشد که در محیط اطرافش چه خبر است.

وی بیان کرد: طبیعتا از جنبه‌های فنی مربوط به صوت و چهره، فن بیان و اشکالات بیان نداشته باشد و مخرج‌های صوتی درست کار کند بر روی کار تاثیرگذار است؛ اما این امر برای یک کارشناس احتمالا نقصانی وجود نداشته باشد. به دلیل اهمیت زبان فارسی، مطالعات خود درباره زبان و ادبیات فارسی داشته باشد و شناخت واژگان فارسی به شاخص شدن یک مجری کمک می‌کند، البته از نظر معنوی و بار فرهنگی عرض کردم.

منصوری راد درباره جلو رفت در حوزه صوت و تصوید در سال‌های اخیر تصریح کرد: تا حدودی بله، اما صد در صد خیر. در قالب ورزش عرض می‌کنم که گزارشگران و مجری‌های ما تاحدود زیادی مقلب شدند، یعنی گزارشگر وقتی فوتبال گزارش می‌کند حتما از یک کارشناس یا گزارشگر دیگر تقلید می‌کند و باید خودشان باشد. وقتی شما صدای خوب و بالندگی دارید خود را ارتقاء دهید و باید جنبه انتقادی داشته باشند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار