علیرضا خدابنده مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی گفت: در استان خراسان رضوی سه شرکت در حوزه برق فعالیت دارند که شامل شرکت برقمنطقهای استان، توزیع برق استان و توزیع برق مشهد است.
او افزود: در توزیع برق استان یک میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک داریم که در ۳۲ مدیریت برق شهرستانی فعالیت توزیع برق را انجام میدهند. ۴۰ درصد مصرف استان در حوزه شرکت ما مربوط به بخش کشاورزی، ۲۰ درصد حوزه صنعت و ۵۰ درصد مربوط به سایر مصرف در بخش خانگی و عمومی اداری است. ۱۰۷ هزار کیلومتر مربع وسعت و پراکندگی خدمات ما بوده و با ۴۶ هزار کیلومتر خطوط توزیع، طولانیترین شبکه را در کشور داریم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی با بیان اینکه از نظر توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر خورشیدی و بادی در کشور رتبه اول هستیم، ادامه داد: برنامههای مفصلی برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در استان داریم. در حوزه تجدیدپذیر در چهار بخش این موضوع طبقهبندی شده که یکی در بخش خانگی است. در کشور در این حوزه تقریباً در رتبه اول قرار داریم و ۱۰ مگاوات از مشترکین خانگی ما متصل به شبکه هستند.
خدابنده بیان کرد: در حوزه کشاورزی برنامهریزی کردیم که تا خرداد ۱۴۰۴ حدود ۳۰۰۰ چاه کشاورزی با ظرفیت ۱۲۰ مگاوات با نیروگاه خورشیدی به شبکه متصل شود. در حوزه صنعت رایزنیهای متفاوتی اتفاق افتاده است و چند تا از صنایع این کار را به شکل نصب پنلهای خورشیدی انجام دادند. امیدواریم با اقداماتی که در حوزه صنعت انجام میشود، ۳۰ مگاوات نیز از بخش صنعت به شبکه متصل شود.
او تصریح کرد: حوزه ادارات، تکلیف دولت است که باید ۲۰ درصد از مصارف انرژی خود را در حوزه تجدیدپذیر سرمایهگذاری کنند. گشایشهای خوبی در این زمینه اتفاق افتاده است تا با ظرفیت ۲۰ مگاواتی ادارات متصل به شبکه شوند. در حوزه سرمایهگذاری نیز امیدواریم که بتوانیم ۱۰۰ مگاوات به شبکه تجدیدپذیر متصل کنیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی تاکید کرد: تلفات شبکه در حوزه فنی حدود ۴.۵ درصد بوده و تلفات غیرفنی عدد قابلتوجهی نیست. یازده نیروگاهها نیز در بهترین حالت در کشور بین ۴۵ تا ۵۰ درصد است.