سید مهدی مرتضویزاده، برخورداری از راه مناسب آسفالته را یکی از شاخصهای مهم توسعه به ویژه در مناطق روستایی به منظور تسریع در عرضه محصولات کشاورزی به مصرفکنندگان برشمرد.
معاون فنی و ساخت و توسعه راههای فرعی و روستایی ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به تهیه و بهروزرسانی سالانه کتاب اطلس راههای روستاهای بالای ۲۰ خانوار چهارمحال و بختیاری، اضافه کرد: در سرشماری سال ۱۳۹۵ میزان راههای خاکی و شوسه در استان ۸۳۴ کیلومتر بود که از این میزان بیش از ۴۶۰ کیلوتر از این محورها روستای بالای ۲۰ خانوار بوده و ۳۷۴ کیلومتر روستاهای زیر ۲۰ خانوار بوده است.
وی ادامه داد: ابتدای سال ۱۳۹۹ شاخص متوسط برخورداری روستای بالای ۲۰ خانوار کشور از راه مناسب آسفالته، ۷۰ درصد بود و این شاخص اکنون به بیش از ۸۵درصد ارتقاء یافته است.
مرتضوی زاده گفت: در برنامهریزی امسال نیز احداث ۵۰ کیلومتر راه روستایی در دستور کار دارد، اگرچه با توجه به قرارگیری محورهای باقیمانده در مناطق سخت و کوهستانی، هزینه ساخت راهها به مراتب بیشتر است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۲۵ درصد از روستاهای استان نیازمند احداث بیش از ۳۷۴ کیلومتر راه هستند که برای این منظور اعتبار ۲ هزار و ۲۴۴ هزار میلیارد تومانی مورد نیاز است.
مرتضوی زاده اضافه کرد: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، احداث راه روستایی به ترتیب برای روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار، روستاهای دارای جمعیت ساکن ۵۰ تا ۹۹ خانوار و سپس روستاهای با جمعیت ۲۰ تا ۴۹ خانوار در اولویت قرار دارد.
منبع: روابط عمومی ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری