باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - فرشید پورحاجت دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه سهم پرداخت تسهیلات مسکن برای پروژههای مسکونی و نهضت ملی مسکن صفر است گفت: بررسی ها نشان می دهد که سیستم بانکی در این ساختار از ابتدای سال یا حتی اواخر سال گذشته نتوانسته اثرگذاری مطلوبی داشته باشد.
وی ادامه داد: از سال ۸۴ به واسطه سیاستگذاریهایی که صورت گرفت و همچنین مداخلات گسترده دولت در پروژههایی مانند مسکن مهر، موج گرانی مسکن را شاهد بودهایم.
او بیان کرد:سیاستگذاری مسکن برای بخش خصوصی به فراموشی سپرده شده است. همچنین مجلس نیز در حوزه قانونگذاری، قوانینی مبنیبر حمایت از سرمایهگذاری را وضع نکرده است در صورتی که باید با پیگیری و به کارگیری ابزارهای قانونی بتواند زمینه را برای بهبود و تسریع پرداخت تسهیلات و همچنین افزایش ۲۵۰ میلیون تومانی تسهیلات در دستور کار خود قرار دهد.
پور حاجت ياد آورشد: در چنین شرایطی لازم است در فضایی کاملا کارشناسی از اتفاقاتی که در ۱۵ تا ۱۶ سال گذشته در بخش مسکن و ساختمان ایران رخ داده، درس عبرت بگیریم.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان توضیح داد:کاهش سهم ۵۰درصدی مسکن در سبد هزینههای خانوارها مستلزم بازاندیشی در بخش مسکن و ساختمان کشور است.
وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات ساخت مسکن یکی از اصلیترین نیازهای سازندگان مسکن است گفت: طبق قانون جهش تولید مسکن باید منابع مالی لازم برای ساخت مسکن از سوی تمامی بانک ها پرداخت شود اما متاسفانه در طی دو سه سال گذشته شاهد آن هستیم که هیچ یک از بانک ها در پرداخت تسهیلات مسکن همکاری لازم را انجام نمی دهند و همین امر خود باعث شده که دیگر سازندگان انگیزه ای برای ادامه فعالیت در بخش مسکن نداشته باشند.
پور حاجت تاکید کرد: در حال حاضر متاسفانه نه تنها بانکها تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی را پرداخت نمی کنند بلکه برای تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی که دیگر با توجه به افزایش هزینه ها نیست هم گامی برنمیدارند.
وی ادامه داد: امیدواریم در این زمینه دولت و بانک مرکزی چاره اندیشی های لازم را انجام دهد تا سازندگان پای کار ساخت وساز باقی بمانند.