رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای شهر شیراز گفت: شهرداری مناسب سازی را برای افراد دارای معلولیت آغاز کرده، اما تا نقطه مطلوب فاصله داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - سیده مریم حسینی، سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز شورای اسلامی شهر شیراز در مراسم رونمایی از پوستر دهمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت با بیان اینکه حمایت از حقوق شهروندان در اولویت شهرداری شیراز است، گفت: باید این جشنواره در کمیته‌ها و کمیسیون‌های شورا مطرح می‌شد.

رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز پیشنهاد کرد رسانه و تبلیغات در راستای اهداف بهزیستی باشد.

او همچنین خاطرنشان کرد: فناوری‌های نوین مورد نظر قرار گیرد تا ترویج فرهنگ کمک به افراد دارای معلولیت در اولویت قرار گیرد.

حسینی با این حال اعلام کرد: شهرداری مناسب سازی را آغاز کرده، اما تا نقطه مطلوب فاصله داریم.

او همچنین با این پیشنهاد که مدارس نیز مورد نظر برگزار کنندگان قرار گیرد، گفت: آگاهی سازی و پذیرش اجتماعی دیده شود و از ظرفیت این جشنواره برای استمرار این رویداد در شهرستان‌های دیگر استفاده شود.

حسینی با بیان اینکه شهرداری شیراز مجموعه‌ای است که به شدت کار زیاد دارد، خاطرنشان کرد: در مقوله اوتیسم چهار نقطه شهر مناسب سازی شد.

مهدی مومن‌زاده سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس در ادامه این مراسم گفت: این جشنواره حرکت جدی در نمود و بروز حماسه است.

او با این پیشنهاد که زمینه بازدید مردم به شکل گسترده از آثار جشنواره یادشده فراهم شود، افزود: حضور دانشجویان مراکز آموزشی در جهت استمرار کار مورد نظر قرار گیرد، زیرا بیشترین تعداد دانشجویان دارای معلولیت کشور را داریم.

مومن زاده همچنین پیشنهاد کرد که در فرهنگسرای یاران دو اجرای عمومی و مردمی با نگاه انتقال پیام به روی صحنه برود، زیرا استقبال از هنر در شیراز زیاد است که نمونه آن جشنواره تیاتر استان فارس است.

سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس با بیان اینکه مراسم پایانی نیز با شکوه برگزار شود، عنوان کرد: شهرداری شیراز جوایز اختصاصی با همکاری استانداری فارس و‌حرم مطهر شاهچراغ (ع) به موضوعات خاص بدهند. در حوزه فرهنگ شهروندی این جشنواره پیام خوبی دارد و شهرداری با این هدف جوایزی اهدا کند.

محمدرضا هوشیار مدیرکل بهزیستی استان فارس نیز ضمن تقدیر از فعالیت‌های مرتبط با این جشنواره، گفت: از راهبرد‌های اصلی سازمان، توانمندسازی است.

او با بیان اینکه شاهد این بودم که افراد دارای معلولیت به واسطه هنر توانمند شدند، افزود: فارس مهد تمدن و هنر است و جامعه هدفی که رو به هنر به ویژه نمایش می‌آورد دارای توانمندی می‌شود، زیرا نقش درمانی هنر برکسی پوشیده نیست.

مدیرکل بهزیستی استان فارس در ادامه به ارائیه آماری از دهمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت پرداخت و گفت: هفتاد اثر به دبیرخانه ارسال شد که ۳۳ اثر در مرحله بازبینی انتخاب شد. از این تعداد دوازده نمایش انتخاب شد که از یکم تا چهارم در سالن‌های استاد فقیه و استاد لایق و فرهنگسرای یاران به صحنه می‌رود.

همچنین در این مراسم محمدصادق جعفری، معاون توانمندسازی بهزیستی استان فارس اعلام کرد: به رغم پیشرفت‌های شگرف پزشکی هنوز افرادی با معلولیت به دنیا می‌آیند. معلولیت پدیده‌ای است که وجود دارد و فرد با دشواری‌های بسیاری مواجه می‌شود.

او خاطرنشان کرد: وجه انسانی و اخلاقی حکم می‌کند که شرایطی را فراهم کنیم که این افراد حداقل استفاده از شرایط زندگی را داشته باشد.

معاون توانمندسازی بهزیستی استان فارس با طرح این پرسش که «چرا هنر نقشی در توانمندسازی دارد؟» عنوان کرد: هنر به دلیل لذت بخشی و ایجاد رضای این مسیر سخت توانبخشی و توانمندسازی را تسهیل می‌کند و انگیزه‌ای برای فرد ایجاد می‌کند.

جعفری با اشاره به برگزاری دهمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت خلیج فارس اعلام کرد: از استان فارس ۲۹ نمایش داشتیم که به این تعداد گروه در استان ایجاد شده است که نزدیک هزار گروه تئاتر در کشور داریم.

معاون توانمندسازی بهزیستی استان فارس با یادآوری اینکه استان فارس ۱۰ سال پیش میزبان جشنواره در شیراز بود، خاطرنشان کرد: برای نخستین در کشور یک بخش پژوهشی داریم که آثار پذیرفته نشده را بررسی می‌کنند.

محمد ابوعلی، دبیر دهمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت خلیج فارس نیز گزارشی از روند برگزاری جشنواره استانی و داوری آثار ارائه کرد و گفت: روحیه افرادی که کار می‌کنند باید مورد توجه قرار گیرد.

او با اشاره به آثار رسیده به این جشنواره کار‌ها را بسیار امیدبخش ارزیابی کرد و گفت: بر اساس تعداد آثار اگر سی اثر باشد سه اثر به مرحله کشوری می‌رسد.

به گفته دبیر دهمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت خلیج فارس، در این دوره جشنواره یازده اثر صحنه‌ای و یک مورد خیابانی است.

او خاطرنشان کرد: ۶ اثر در بخش پژوهشی قرار گرفته که جدای از بخش رقابتی برگزار می‌شود.

ابوعلی گروه‌های شرکت کننده را حرفه‌ای ارزیابی کرد و گفت: خیلی از معلولیت‌ها ذهنی است که بسیار امیدبخش است. 

دبیر دهمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت با بیان اینکه جشنواره در سه روز برگزار می‌شود و بخش پژوهشی در روز سوم است، ادامه داد: سه سالن به جشنواره اختصاص یافته است که بهزیستی تلاش خوبی کرده است و هتل چمران را به پذیرایی از مهمانان جشنواره اختصاص داده است.

به گفته او، سالن تئاتر فرهنگسرای یاران که از اماکن ویژه افراد دارای معلولیت است به این جشنواره اختصاص یافته است. 

دبیر دهمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت خلیج فارس در پایان اعلام کرد: هنرمندان استان‌های بوشهر، هرمزگان، خوزستان، فارس و کهکیلویه و بویراحمد در این جشنواره به رقابت می‌پردازند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.