باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهره شعبانی -علی محمد ملاتقی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: تغییر ناگهانی وضع دمای هوا و افزایش سرما، هر ساله خیلی از کشاورزان را غافلگیر کرده و خسارتهای زیادی را متوجه آنان میکند.
او ادامه داد:تقریبا همه بخشهای کشاورزی از جمله دامداری ها، مرغداری ها، گلخانه ها، استخرهای پرورش ماهی، مزارع و حتی کندوهای عسل از خسارتهای سردی هوا در امان نیستند.
ملاتقی گفت:با این وجود با برنامه ریزی مناسب و اندیشیدن برخی تمهیدات ساده میتواند کشاورزان را از گرفتار شدن و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات سردی هوا برهاند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ذخیره سازی سوخت مایع در واحدهای گاز سوز دام و طیور را مورد توجه قرار داد و گفت:حداقل به ازاء هر ۱۰۰۰ متر مربع، ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ لیتر گازوئیل ذخیره شود.
او ادامه داد: تجهیز واحد به حداقل تعداد سیستم گرمایشی با مشعل سوخت مایع، عایق بندی مخازن سوخت، لولههای سوخت و آب، کنترل و بازرسی مجدد سیستمهای حرارتی و اطمینان از عملکرد صحیح آنها باید مورد توجه باشد.
ملاتقی گفت: کنترل کارکرد صحیح سیستمهای اتوماسیون و ژنراتور برق اضطراری ، بازبینی پوشش گلخانه و اطمینان از سالم بودن آنها و تمهیدات لازم برای جلوگیری از یخ زدگی مخازن آب، سوخت، تغذیه و... داخل گلخانه توصیه می شود.
او گفت:محافظت از کندوها و استفاده از خمیر شیرین محافظت به وسیله روش های مرسوم و بازبینی کندوها با توجه به ماندگاری هوای سرد توصیه می شود در مزارع پرورش ماهی هم مقداری اضافه کردن نمک باعث ضد عفونی شدن و عدم یخ زدگی آب استخر می شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: حضور دائم مسئول فنی برای کنترل سیستمهای حرارتی و روشنایی در واحد تولیدی به خصوص در شبهای یخبندان اهمیت ویژه ای دارد.
او افزود:پیش بینی تمهیدات مناسب برای جلوگیری از یخ زدگی بستر کشت و مواد اولیه تولید بستر کشت قارچ خوراکی با تنظیم دما و تهویه گلخانه ها و کارگاه های پرورش قارچ ضروری است.
ملاتقی با تاکید بر تنظیم دما و بهبود شرایط تهویه در اماکن دام و طیور با توجه به ماندگاری هوای سرد گفت:تنظیم ترموستات مشعلها برای حفظ دمای حداقل و بهینه و جلوگیری از افت فشار شبکه گاز در ایستگاه منطقهای مورد توجه عموم بهره برداران قرارگیرد.