رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: علت تلف شدن نهنگ، قطع قسمت عقبی بدن از ناحیه ساقه و احتمال رخ دادن این حادثه در برخورد نهنگ با پروانه کشتیهای بزرگ زباد است.
احسان پور افزود:به نظر میرسد لاشه تلف شده از دریا با جریان آب به این قسمت آورده شده است.
لاشه این کوسه نهنگ روز پنج شنبه بیست و دوم آذر در ساحل تیاب شهرستان میناب مشاهده شد.
گونه تلف شده از گروه کوسه ماهیان و با نام علمی Rhincodon typus و نام محلی کولی کر است.
تعیین جنسیت لاشه به دلیل وزن زیاد و عدم امکان جابجایی مشخص نگردید. وزن کوسه نهنگ بر اساس عواملی مانند سن، جنس و سلامت کلی میتواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد. با این حال، تخمین رایج این است کوسههای نهنگ وقتی به طول حدود ۷.۵ متر میرسند، تقریباً ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلوگرم وزن دارند. این وزن میتواند نوسان داشته باشد، به طوری که برخی از افراد بسته به شرایط خاص خود وزن کمتر یا بیشتر دارند.
کوسه نهنگ، بزرگترین ماهی در اقیانوس، در حال حاضر به دلیل تهدیدهایی مانند صید بی رویه، از دست دادن زیستگاه و اصابت کشتی، در فهرست «در خطر انقراض» در فهرست قرمز IUCN ثبت شده است.
در خلیج فارس، جمعیت کولی کر نگرانی اهمیت ویژهای دارند، زیرا این منطقه با فشارهای زیست محیطی قابل توجهی از جمله توسعه سواحل، تردد کشتیهای غول پیکر و کاهش کیفیت آب مواجه است. در حالی که این گونه به طور معمول مشاهده میشود، دارای الگوهای پراکنشی خاص هستند و در برخی نقاط تجمعاتی ازآنها مشاهده شده است. تلاشهای حفاظتی برای محافظت از تعداد رو به کاهش آنها و تضمین سلامت اکوسیستمهای دریایی علی الخصوص در این زیستگاه منحصربهفرد بسیار مهم است.
منبع: صدا و سیما