نمایندگان در نشست علنی نوبت دوم امروز -چهارشنبه ۲۱ آذرماه- مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی موارد ارجاعی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور با بند (ث) تبصره (۵) ماده واحده این لایحه با ۲۰۲ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۹ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
در بند (ث) تبصره (۵) ماده واحده این لایحه آمده است: شورای برنامهریزی و توسعه استان مجاز است یک درصد (۱%) از اعتبارات هزینهای استان (به استثنای فصول (۱)، (۵) و (۷)) مندرج در جدول شماره (۱۰) این قانون را کسر کرده و با هماهنگی دستگاههای اجرایی استانی و بر اساس اولویتها و سیاستهای پژوهشی مصوب و نیازهای استان و در چهارچوب دستورالعمل ابلاغی سازمان برنامه و بودجه کشور که با هماهنگی وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین میشود، برای امور پژوهشی و توسعه فناوری به دستگاههای اجرایی استانی تعیینشده توسط آن شورا اختصاص دهد. دستگاههای مذکور مکلفند نحوه هزینهکرد این بند را هر ششماه یکبار به شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری، مرکز آمار ایران، کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، دیوان محاسبات کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور گزارش دهند و شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری موظف است گزارش سالانه این بند را حداکثر تا پایان مردادماه سال ۱۴۰۵ به مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه کشور ارائه کند. مرکز آمار ایران مکلف است سالانه اطلاعات مربوط به هزینهکرد تحقیق و توسعه را منتشر کند. شرط استفاده از اعتبارات این بند، درج اولویتها، نیازها و مسائل تحقیقاتی توسط دستگاههای اجرایی در سامانه نظام ایدهها و نیازها (نان) در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (آی. اس. سی) میباشد.
همچنین با موافقت نمایندگان بند الحاقی تبصره (۶) ماده واحده این لایحه حذف شد.
در ادامه نمایندگان مجلس با پیشنهاد سمیه رفیعی مبنی بر حذف بند (ج) تبصره (۷) این ماده واحده موافقت کردند.
بند حذف شده به شرح ذیل است: سازمان حفاظت محیط زیست مجاز است به منظور ارتقاء و توسعه برنامههای حفاظتی نسبت به اجرای طرحهای اقتصاد مشارکتی محیط زیست که به تأیید شورای عالی محیط زیست میرسند، با رعایت مسائل امنیتی در زیستگاههای کشور اقدام نماید. درآمد حاصله به ردیف درآمد - هزینه واریز میشود.
آییننامه اجرایی این بند به پیشنهاد سازمان حفاظت محیطزیست و با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
همچنین طبق اعلام محمدباقر قالیباف بند الحاقی (۳) تبصره (۱۰) ماده واحده که به دلیل کسب نکردن دو سوم رای در دور اول بررسی لایحه به کمیسیون تلفیق ارجاع داده شده و توسط این کمیسیون حذف شده بود با رفع ابهام و عدم نیاز با کسب دو سوم آرا تصویب شد.
بند تصویب شده به شرح زیر است:
وزارت راه و شهرسازی به نحوی اقدام نماید که از هر گردشگر خارجی که از مبادی هوایی وارد مشهد مقدس میگردد مبلغ دو میلیون پانصد هزار (۲.۵۰۰.۰۰۰) ریال (یا معادل ارزی آن) أخذ و به ردیف... واریز نماید. منابع درآمدی این بند صرف خدمترسانی به زوار ثامن الحجج (ع) و ارتقاء زیرساختهای زیارت آن حضرت گردد.
منبع: خانه ملت